Suudi Arabistan'da kılıçlar çekildi!

Suudi Arabistan'da kılıçlar çekildi!

DÜNYA Haberleri

Yeni kralın tahta çıktığı Suudi Arabistan'da ABD yanlısı prens Bender'e adeta darbe yapılırken ülke yeni bir hesaplaşmayla sarsıldı.

Suudi Arabistan'da Kral Abdullah'ın ölümü sonrası başlayan hesaplaşmalar devam ediyor. Yeni kral Selman'ın ABD yanlısı Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Bender bin Sultan'ı görevden alırken İngiltere'ye yakın olan İçişleri Bakanı Muhamed bin Nayif'i veliaht ilan etmesi ülkede yeni hesaplaşmaların habercisi olarak yorumlandı. Son yaşanan olay ise bu yorumları doğruladı. Önceki gün ülkede çalışan iki ABD'li silahlı saldırıya uğradı. İki ABD'linin uzun yıllardır Suudi Arabistan'da ulusal muhafızları eğiten CIA uzantılı Vinnell isimli özel koruma şirketi çalışanı olduğu öğrenildi. Saldırıya uğrayan iki Vinnell görevlisinin hastaneye kaldırıldığı ve durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. İlerleyen saatlerde ise saldırıyı 24 yaşındaki Abdülaziz el Rashid isimli ABD doğumlu bir Suudi'nin yaptığı belirtildi. Saldırganın yakın süre önce Vinnell'dan kovulduğu ifade edildi. nbsp;

BUSH'UN SİLAH ŞİRKETİ nbsp;
Vinnell'ın, dünyanın en büyük silah üreticilerinden olan Northrop Group'a bağlı olduğu ve üst yönetiminde bir çok emekli ve aktif CIA uzmanı olduğu biliniyor. Dünyanın en güçlü 500 şirketi arasında yer alan Northrop Group'un önemli ortakları arasında ise Bush ailesi de bulunuyor.
KAYNAK: TAKVİM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...