Güney Kore'de o askere idam cezası

/ Kaynak: AA
Güney Kore'de o askere idam cezası

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Kore'de askeri mahkeme, geçen yıl 5 silah arkadaşını öldüren, 7'sini de yaralayan askeri idama mahkum etti.

Yonhap haber ajansı, askeri mahkemenin 23 yaşındaki çavuşu ''taammüden adam öldürmekten" suçlu bulduğunu ve idama mahkum ettiğini duyurdu.
Soyadının Lim olduğu açıklanan asker, 2014'ün haziran ayında Kuzey Kore sınırı yakınlarında bulunan Goseong'daki birliğinde önce el bombası atarak, daha sonra da silah arkadaşlarının üzerine ateş açarak aralarında üst düzey yetkililerin de bulunduğu 5 kişinin ölümüne, 7 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Saldırının ardından kaçan genç asker, 2 gün sonra yakalanmıştı.
Ordu, asker arkadaşlarının hakaretlerine maruz kaldığını ileri süren Lim'in yakalanmadan önce yazdığı bir notu açıklamıştı. Lim, notta ''Benim için yaşamın ölümden çok daha acı dolu ve zor olduğunu kimse anlayamaz" ifadelerini kullanmıştı.
Güney Kore askeri kanunlarına göre üst düzey bir askeri yetkiliyi öldüren askere idam cezası verilebiliyor.
Kamuoyunu derinden etkileyen saldırının ardından, ülkede iki yıllık zorunlu askerlikle ilgili tartışmalar yeniden alevlenmişti. Olaydan sonra Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Lim'in askeri yaşamın zorluklarına alışmakta zorluk yaşadığını belirtmişti.
Katı kurallara sahip Güney Kore ordusunda daha önce de birçok asker, ruhsal sorunlara bağlı olarak intihar etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...