Erzurum'da itfaiye erleri bunu yapıyor

/ Kaynak: DHA
Erzurum'da itfaiye erleri bunu yapıyor

YAŞAM Haberleri  / DHA

Erzurum İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 'Buz Kırma Timi', apartman ve işyerlerinin saçaklarında oluşan buzları demir mızrak ve küreklerle kırıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 'Buz Kırma Timi', apartman ve işyerlerinin saçaklarında oluşan buzları nbsp;demir mızrak ve küreklerle kırıyor. Kentte her yağışın ardından çatılarda biriken kar, gündüzleri güneşin etkisiyle eriyor. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi ile birlikte donuyor ve saçaklarda buz sarkıtlar oluşuyor. Gündüzleri sıcaklığın artması ile boyları 2- 3 metreyi bulan mızrak gibi buz sarkıtları tehlike oluşturuyor. Can ve mal güvenliğini tehlikeye atan sarkıtları imha etmek için vatandaşlar nbsp;itfaiyeden yardım istiyor. İtfaiyenin yangın merdivenli buz imha ekibi, sarkıtları ellerindeki uzun sırıklarla kırarak tehlikeyi ortadan kaldırıyor.
Günde yaklaşık 15-20 kamyon buz kırdıklarını açıklayan yetkililer, çatılarında oluşan buzların kırılması için 110 numaralı itfaiye telefonuna başvurulmasını istediler. Saçaklarda oluşan buz sarkıtların sıcak havalarda tehlikeye sebep olduğunu belirten yetkililer, "Doğu Anadolu'da kış mevsiminde saçak altında yürümek çok tehlikeli. Vatandaş dikkatli olmalı. Çok sayıda insan her yıl sakat kalıyor ya da hayatını kaybediyor. Ayrıca park edilen otomobiller de sarkıtların düşmesi nedeniyle hurdaya dönüyor. Apartmanların en üst katında oturanlar ellerine birer uzun sırık alarak buzları kolayca düşürebilirler. Eğer bunu yapamıyorlarsa bizden yardım talebinde bulunabilirler. Hiçbir ücret alınmadan buzları kırıyoruz" dediler.



YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...