Yemen'de binlerce kişi sokağa döküldü!

/ Kaynak: AA
Yemen'de binlerce kişi sokağa döküldü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de Ensarullah Hareketi (Husiler) binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Kentin Cemal Caddesi'nde toplanan binlerce kişi, Husi karşıtı slogan atılarak, "Husilerin Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile hükümete yönelik darbeye" tepki gösterdi.
"Darbecilerle" diyaloğu kabul etmediklerini belirten eylemciler, silahlı Husi militanların başkent Sana ve diğer kentlerden çıkarılması ve silahlarının ellerinden alınması talebinde bulundu.
Husilerin "ülkede siyasi krize neden olan müdahalesi", karşıt gruplarca çeşitli kentlerde sık sık protesto ediliyor. nbsp;
1 asker öldürüldü
Öte yandan, Şebve kentinin Azan bölgesinde askeri mevziye kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıda 1 asker hayatını kaybetti.
Ülkede, Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırmasıyla yeni boyut kazanmıştı.
Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet de 22 Ocak'ta, "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği" gerekçesiyle istifa etmişti. Hadi de bu gelişmenin ardından kısa bir süre sonra istifasını Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai'ye sunmuştu. Rai ise istifayı reddederek, Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmış ancak oturum ertelenmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...