Türkiye, Irak'a bin konteyner gönderecek

/ Kaynak: AA
Türkiye, Irak'a bin konteyner gönderecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Kızılay merkezinden yapılan açıklamaya göre, Mutlak'ın başkent Bağdat'taki çalışma ofisinde gerçekleşen görüşmede, Türkiye Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı, Kızılay Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek ve Irak Kızılay Başkanı Dr. Yasin Ahmet Abbas da hazır bulundu.
Akar, Kızılay'ın, Erbil, Kerkük, Süleymaniye ve Duhok'taki insani yardım çalışmalarını anlattı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Akar, Bağdat, Necef ve Kerbela'daki sığınmacılar için de gereken çalışmaların yapıldığını, daha fazla destek için Irak Kızılay yetkileriyle görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.
- Türkiye bin konteyner bağışlayacak
Ahmet Lütfi Akar, Irak'ın güneyindeki Türkmen sığınmacıların barınabilmeleri için her biri 21 metrekare büyüklüğünde bin konteyner bağışlamaya hazır olduklarını Salih Mutlak'a bildirdi. Gerekli lojistik desteğin sağlanması, kamp alanının belirlenmesi ve alt yapının hazır olması durumunda konteynerleri sevk etmeye hazır olduklarını dile getiren Akar, Erbil üzerinden bölgeye insani yardım göndermeye devam edeceklerini kaydetti.
Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak da Iraklı sığınmacılar için bin konteyner göndermek isteyen Türk Kızılayı'na teşekkür ederek, söz konusu teklifi kabinede değerlendireceklerini ifade etti. İki ülke kurumlarının yakın ilişkisinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Mutlak, diyaloğun gelişerek devam etmesini temenni etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...