Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte İsrail vahşetinin uğradığı o hayvanat bahçesi

İşte İsrail vahşetinin uğradığı o hayvanat bahçesi

DÜNYA Haberleri

İsrail'in düzenlediği son saldırılarda, bir hayvanat bahçesinde aç kalarak telef olan hayvanlar, tahnit yöntemiyle korunarak aynı alanda sergileniyor.

İsrail'in düzenlediği son saldırılarda Gazze'ye verdiği zararın boyutları, bir hayvanat bahçesinde açlıktan telef olduktan sonra tahnit yöntemiyle korunan hayvanlarla göz önüne seriliyor.
Saldırılar esnasında yiyecek verilememesi nedeniyle ölen hayvanlar, savaşın "acı hatıralarını" yansıtıyor.
Hayvanat bahçesinin sahibi Muhammed Uveyda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi imkanlarıyla 2007 yılında kurduğu bahçede, beslediği hayvanların çoğunun savaş döneminde yiyecek bulamadıkları için telef olduğunu söyledi.
Hayvanat bahçesinin, yoğun hava saldırısına maruz kalan bir bölgede bulunduğunu, bu nedenle o dönemde hayvanlarına bakamadığını anlatan Uveyda, bu nedenle 10 maymun, 5 devekuşu, dörder adet kirpi, filamingo ve Amerikan timsahı, ikişer adet kurt, sırtlan ve ceylan ile birer aslan, lama ve kaplanın telef olduğunu ifade etti.
İşte İsrail vahşetinin uğradığı o hayvanat bahçesi

Hayvanların telef olması nedeniyle ziyaretçilerin de azaldığını aktaran Uveyda, "Üzülüyorum. Yüksek fiyatlar ödeyerek ABD, Avrupa ve Afrika'dan çeşit çeşit, cins cins hayvanlar getirtmiştim. Çok da ziyaretçileri vardı. Şimdi yeni hayvan getirecek maddi gücüm yok. Zaten abluka nedeniyle yurt dışından Gazze'ye hayvan girişi de çok zor" dedi. Uveyda, olyada 150 bin dolar zarar ettiğini de belirtti.
İsrail'in 2008 ve 2012 yıllarında düzenlediği saldırılarda da hayvanlarının bir kısmının telef olduğunu hatırlatan Uveyda, hayvanat bahçesinde şu anda sadece birer adet kaplan, at, lama, ceylan, kuğu çifti ile bir kaç tane doğan, kedi, maymun, at, lama ve bazı kuş türlerinin kaldığını bildirdi.
İşte İsrail vahşetinin uğradığı o hayvanat bahçesi

"Saldırıların verdiği zararı belgelemek için" ölen hayvanları tahnit yöntemiyle dondurduğunu ifade eden Uveyda, hayvanat bahçesini satışa çıkardığını ancak müşteri bulamadığını da söyledi.
İsrail ablukası nedeniyle büyük hayvanat bahçelerinin kurulamadığı Gazze'de, birçok hayvan da daha önce Mısır-Gazze arasındaki tünellerden getiriliyordu.
İşte İsrail vahşetinin uğradığı o hayvanat bahçesi

Öte yandan Filistin Tarım Bakanlığı resmi verilerine göre, İsrail'in 2014'ün Temmuz ayında başladığı ve 51 gün süren saldırılarında hayvancılık sektörünün 40 milyon dolar zarara uğramıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...