Rize'ye ziyaretçi akını

/ Kaynak: İHA
Rize'ye ziyaretçi akını

Ekonomi Haberleri  / İHA

Rize'yi 2014 yılı içerisinde 70 bini yabancı 650 bin turist ziyaret etti.

Rize'yi 2014 yılı içerisinde ziyaret eden turist sayısında önceki yıla oranla yüzde 15 oranında artış gözlendi. Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, 2014 yılı içerisinde Rize'yi 70 bin'i yabancı turist olmak üzere 650 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi. Hocaoğlu yaptığı açıklamada, "İlimize gelen turist sayısı her geçen yıl artmaktadır. Yabancı turist sayısında ki artış sevindiricidir. Ağırlıkta; Arap, Gürcü, Azeri ve İranlı turistler olmak üzere neredeyse dünyanın her yanından turistler ilimizi ziyaret ediyor. Son yıllarda İranlı turistlerin sayısında da fark edilir bir artış var. Önümüzdeki yıllarda yabancı turist sayısında ciddi bir artış bekliyoruz" dedi.

DÜNYADAKİ CENNET
Hocaoğlu, özelliklere Arap turistlerin Rize'yi "dünyadaki cennet" olarak nitelendirdiklerini belirterek "İlimize gelen Arap turist sayısının artmasında Arap ülkelerinde katıldığımız fuarların büyük etkisi var. Aynı zamanda ilimize gelip ülkelerine dönen turistler yeni turistlerin ilimizi ziyaretine katkı sağlıyor. Yaptığımız araştırmada aynı turistlerin birkaç kez ilimizi ziyaret ettiğini görüyoruz. Arap ülkeleri yeşilin ve suyun az olduğu coğrafyalarda. İlimizde ise yeşil ve su kaynakları çok zengin. Bu onları büyülüyor. Araplar Rize'yi 'Dünyadaki cennet' olarak niteliyor" diye konuştu.

HELİSKİ BAŞLIYOR
Hocaoğlu, Rize'de kış turizminin 8 yıl önce Heliski ile başladığını ifade ederek "Bu yıl özel bir turizm firması gerekli lisanslarını alarak faaliyete başlayacak. Şubat ayı içerisinde faaliyetlere başlayarak Nisan ayına kadar sürdürmesi bekleniyor. Heliski faaliyetlerinin ilimizin tanıtımına katkısı büyüktür. Ancak ilimizde kış turizmi asırlar önce başlamıştır diyebiliriz. Bilindiği gibi asırlar önce İkizdere ilçemizde yerel kayak tahtaları ile kayak yapılmaktaydı" şeklinde konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...