Bakan Bozkır'dan 'Gümrük Birliği' çağrısı

/ Kaynak: İHA
Bakan Bozkır'dan 'Gümrük Birliği' çağrısı

Politika Haberleri  / İHA

Bozkır, ABD ile AB arasında görüşmeleri süren serbest ticaret anlaşmasına değinerek, "Gümrük birliği konusundaki anlaşmaya Türkiye de dahil edilmeli" dedi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Washington'a gitti. THY'ye ait TK-0007 sefer sayılı uçak ile saat 13.35'de Washington'a giden AB Bakanı Volkan Bozkır, Atatürk Havalimanı VIP salonunda açıklama yaptı.
Yunanistan'da yaşanacak her türlü sıkıntının Türkiye'ye yansıyacağını söyleyen Volkan Bozkır, "Şimdi Yunanistan bizim komşumuz. Tabi ki biz komşumuzun istikrar içinde, ekonomik akımdan müreffeh olmasını arzu ederiz. Çünkü orada çıkabilecek her türlü sıkıntı. Türkiye'ye yansır. Oranın iyi olması Türkiye'ye de yarar sağlar. Uzun zamandır da Türkiye ile Yunanistan arasında eskisinden farklı, iyi ilişkiler temeline dayalı bir süreç devam ediyor. Syriza ile Başbakanımız Yunanistan'a gittiğinde bugünkü lideri Çipras ile uzun bir görüşme yapıldı. Şu ana kadarki belirtiler Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde herhangi bir olumsuz etki olmayacağı yolunda. Sanıyorum zaten Yunanistan'ın başında çok büyük dertler sıkıntılar var. Buna ilave olacak yeni unsurlar katmayı da öngörmeyecektir. Ama ilk belirtiler örneğin Syriaz içinde 3 tane soydaşımızın, Batı Trakyalı yer alması ve seçim propagandasında olsun, sonrasında olsun örneğin müftünün atama ile değil, demokratik yöntemlerle Batı Trakya'da seçileceğini söylemesi bizim için önemli unsurlar. Oradaki soydaşlarımız ne kadar huzur içinde olurlarsa bu ikili ilişkilerimize o kadar katkı sağlayacağını biliyoruz" dedi.
ABD'de bir sivil toplum kuruluşunda Marshall Found'ın organize ettiği bir toplantıda konuşmacı olarak katılacak olan Volkan Bozkır ABD'deki öğrencilerle de Büyükelçilik ikametgahında bir araya geleceklerini belirtti.


"İLİŞKİLERİMİZE ÖNEM VERİYORUZ"
ABD ve AB arasında görüşmeleri süren serbest ticaret anlaşmasın konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bozkır, "Bu çerçevede gümrük birliği konusunda AB ile ABD arasında sürmekte olan bu anlaşmaya Türkiye'nin de dahil edilmesi ve buna dahil edilmemizin oluşturacağı bazı sıkıntıların giderilmesi için temasların yararlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca Türkiye'yle ilgili olarak ABD'de şu sıralarda maalesef bazı yanlış algılar oluşmuş vaziyette. Bunlarla ilgili olarak da doğru bilgilerle bu algıların giderilmesine çaba sarf edeceğiz. Onun dışında tabiatıyla ABD bizim çok önemli bir partnerimiz. Model ilişki tabir ettiğimiz bir ilişki var. Dünyanın süper gücü bu ülkeyle ilişkilerimize önem veriyoruz. Bu çerçevede tabiatıyla hem ikili ilişkilerimizi hem bölgede ve dünyadaki mevcut sorunlarla ilgili olarak görüş teatisi imkanı olabilecek" diye konuştu.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır'ın, ABD Başkanı Barack Obama ve çeşitli ülkelerden üst düzey yetkililerin de katılacağı "National Prayer Breakfast" adlı etkinliğe katılımın yanısıra halen müzakereleri ABD ve AB arasında devam eden Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması'nın Türkiye'ye olası etkileri hakkında Washington'da ABD Yönetimi ve ABD Kongresi ile resmi görüşmelerde bulunacağı belirtildi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...