Venezuela'da market sahipleri hapse atıldı

Venezuela'da market sahipleri hapse atıldı

DÜNYA Haberleri

Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'da bir süredir temel gıda ürünleri sıkıntısı çekiliyor. Marketler önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Bu durumdan işadamlarını sorumlu tutan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Market zincirlerinin sahiplerini tutukladık ve halka karşı ekonomik savaş yürütmek suçundan hapse attık" dedi.
Petrol zengini Güney Amerika ülkesi Venezuela'da halk uzun zamandır gıda sıkıntısı yaşıyor.
Tuvalet kağıdı, un ve tavuk gibi temel gıda ve temizlik malzemeleri için halk marketlerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise, gıda ve temizlik maddeleri sıkıntısından market zinciri sahiplerini sorumlu tutu.
Market sahiplerini hükümete karşı ekonomik savaş açmakla suçlayan Maduro, "Ünlü marketler zincirlerinin halka karşı komplo hazırladığını tespit ettik. Marketler zincirlerinin sahiplerini tutukladık ve halka karşı ekonomik savaş yürütmek suçundan hapse attık. bundan sonra yasalar gereği halka dükkanlarını kullanarak zarar vermeye çalışanlar bedelini hapis cezasıyla ödeyecek" dedi.
Dört saat boyunca başkent Carakas'ta gizlice dolaşan Devlet Başkanı Nicolas Kaduro market sahiplerinin az kasa açtırarak, kasıtlı olarak dükkanlarının önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu iddia etti.
Ancak muhalifler, ülkede yaşanan kuyrukları, üretimin düşmesine ve ihracatı kısıtlayan yasalara bağlıyor.
Venezuela petrol fiyatlarının düşmesinden en fazla etkilenen ülkelerin başında geliyor.
Petrol varil fiyatının 50 doların altına düşmesi sonrasında ülke ekonomisi ağır darbe aldı. Ekonomik kriz nedeniyle ülkede sık sık eylemler yapılıyor.
KAYNAK: NTV


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...