Kuru üzümden sonra kayısı üreticileri de umutlandı

/ Kaynak: İHA
Kuru üzümden sonra kayısı üreticileri de umutlandı

Ekonomi Haberleri  / İHA

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkoç, Başbakan Davutoğlu'nun kuru üzüm dağıtılacağı açıklamalarının kendilerini umutlandırdığını söyledi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Manisa'daki açıklamalarının kendilerini umutlandırdığını belirterek, aynı şekilde kuru kayısının da dağıtılması durumunda Malatya ekonomisine ciddi katkı sağlanacağını söyledi. TSO Meclis Başkanı Sami Payza ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen günlerde Manisa'da yaptığı açıklamada 60 bin ton kuru üzümün üreticiden alınarak okullarda dağıtılmasını söylediğini hatırlatarak, bu açıklamanın Malatya'da da üreticiyi heyecanlandırdığını söyledi. Malatya için hayati önem taşıyan kayısının göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Erkoç, "Biz, Malatya Sanayi Odası olarak bu sorunu çeşitli defalar gündeme taşıdık. En azından okullarımızda yıllık 10 bin ton kuru kayısının dağıtılması ve askeri birlikler ve okullarda dağıtılmasını hep talep ettik. Sayın Başbakanın Manisa'daki açıklaması bizleri il olarak umutlandırdı" dedi.
Kuru üzümde yapılacak alımın yüzde 15'i oranında kuru kayısı alımının Malatya esnafını rahatlatacağını dile getiren Erkoç, şunları söyledi: "Malatya'da 50 bin aile kayısı üreticiliği ile geçimini sağlıyor. Kayısı gelir dağılımında dengeyi oluşturan bir ürünümüz. Bu konuyu sayın milletvekillerimizle de paylaştık. Ayrıca, bu konuyu BİMER aracılığıyla Başbakanımıza ilettik. Sayın Savunma Bakanımıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza, Tarım Bakanlığımıza faks çektik ve bilgilendirdik. Manisa'da açıklanan bu haber bizi umutlandırmıştır. Sayın vekillerin desteğiyle Malatya'da oluşacak olan kamuoyuyla birlikte biz de artık hükümetimizden müjdeli haberi bekliyoruz"
Bir basın mensubunun "7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde aday olacak mısınız" sorusu üzerine Erkoç, "Salı gününe kadar zamanım var. Şu an görevimin başındayım" yanıtını verdi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...