Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna'da ateşkes sesleri

Ukrayna'da ateşkes sesleri

DÜNYA Haberleri

AGİT Dönem Başkanı ve Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Daciç, Debaltsevo bölgesinde en az üç günlük ateşkes ilan edilmesi çağrısı yaptı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Daciç, Ukrayna'nın doğusundaki Debaltsevo bölgesinde en az üç günlük ateşkes ilan edilmesi çağrısı yaptı.
AGİT'ten yapılan yazılı açıklamaya göre Daciç, Ukrayna'nın doğusundaki Debaltsevo bölgesinde yoğunlaşan çatışmaların devam ettiğini ve bölgedeki insani durumun çok hızlı şekilde kötüleştiğini bildirdi.
Ölümler nedeniyle üzgün olduğunu belirten Daciç, bütün aktörleri şiddetten kaçınmaya, derhal silahlı faaliyetlerini durdurmaya ve Debaltsevo bölgesinde en az üç günlük ateşkes ilan etmeye çağırdı.
Daciç, üç günlük geçici ateşkesin çatışma bölgesindeki sivillerin acil şekilde bölgeyi boşaltmasına, Eylül 2014'de imzalanan Minsk protokol ve memorandumunun uygulanabilmesine, sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanabilmesi amacıyla yapılacak danışma toplantılarının sürdürülmesine yardımcı olacağını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...