Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk şirketine dev ortak!

Türk şirketine dev ortak!

Ekonomi Haberleri

Ece Holding Ideal Standard ile ortak oldu. İki şirket Ideal Standard Yapı A.Ş adı altında yüzde 50-50 ortak bir şirket kurdu.

1875 yılında ABD'de kurulan Ideal Standart isimli banyo ürünleri üreticisi Türkiye'de Ece Holding ile ortak oldu. İki şirket Ideal Standard Yapı A.Ş. adı altında yüzde 50-50 ortak bir şirket kurdu. Ece Holding hali hazırda Türkiye'de Ideal Standard için üretim ve şirketin münhasır distribütörlüğünü yapmaktaydı. Hürriyet'in haberine göre, anlaşmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ece Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, " Ideal Standart dünyanın en büyük firmalarından biri dünyanın çeşitli ülkelerinde operasyonları var. Çalışan 10 bin üzerinde çalışanı var. Banyo ürünlerinin çeşitlendirilmesinde dünyanın en büyük kurumlarından biri, bu nedenden ötürü bu anlaşma çok önemli" dedi.

100 MİLYON LİRA CİRO
Çenesiz Ideal Standart ile kurdukları ortak şirketten yapacakları üretimle 5 yılda 100 milyon lira ciro hedeflediklerini söylerken ortaklık teklifinin Ideal Standart'tan geldiğini söyledi. Çenesiz, "Ortaklık teklifi gelince olumlu baktık. Fakat 2009 krizi Ideal Standard'ı etkiledi ve o dönem ortaklık gerçekleşmedi. Fakat şimdi bunu gerçekleştirebildik. Firmanın doğrudan Türkiye'ye yatırım yapması için de bu çok bir adım oldu" diye konuştu.

1.7 MİLYAR DOLARA SATILMIŞTI
1875'te kurulan Ideal Standart'ın Avrupa'da 15 üretim tesisi bulunuyor. 1875'te kurulduktan sonra 1900'lü yılların başında Avrupa'ya gelen şirket o tarihten bu yana çok uluslu bir firma haline dönüşmüş durumda. Brüksel merkezli şirket 50'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Şirketin banyo ve mutfak ürünleri departmanı 2007 yılında 1.7 milyar dolar karşılığında Bain Capital'a satılmıştı. Şirketin 18 bin çalışanı bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...