Almanlar Çipras'a karşı

/ Kaynak: DHA
Almanlar Çipras'a karşı

DÜNYA Haberleri  / DHA

Alman halkının büyük bir çoğunluğu Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin Aleksis Çipras hükümetiyle uzlaşı arayışına karşı.

29-30 Ocak tarihleri arasında Forsa araştırma şirketi tarafından Stern dergisi adına yapılan kamuoyu araştırması, Almanların yüzde 66'sının, Avrupa Birliği'nin Yunanistan ile borç görüşmelerinde geri adım atmaması gerektiğini savunuyor. Yüzde 25'i ise, Çipras ile oturup yeniden görüşülmesinden yana.
Hıristiyan Birlik Partilerinin CDU/CSU seçmenleri arasında uzlaşmaya karşı çıkanların oranı yüzde 80 iken, hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti SPD seçmeninin yüzde 71'i uzlaşma taraftarı değil.
Avrupa Birliği'nin Yunanistan karşısında geri adım atması ve borçların yeniden yapılandırılmasının görüşülmesini Sol Parti ve Yeşiller arasında savunanların oranı daha yüksek. Sol Parti seçmeni yüzde 52, Yeşiller'e oy verenlerin ise yüzde 45'i Çipras ile görüşülsün istiyor.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...