Japonya, IŞİD'i kınadı!

Japonya, IŞİD'i kınadı!

DÜNYA Haberleri

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'nin terör örgütü IŞİD tarafından öldürülmesini kınadı.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, Abe, yaptığı açıklamada, "bu insanlık dışı terör eylemi karşısında çok kızgın olduğunu" ifade ederek "bu korkunç eylemi kınadığını" vurguladı.
Pilotun ailesinin yaşadığı üzüntünün kelimelerle anlatılamayacağını belirten Abe, Japon hükümeti ve halkı adına Ürdün halkına ve pilotun ailesine başsağlığı diledi. Abe, "Japonya, bu zor zamanında Ürdün'ün yanındadır" ifadesini kullandı.
Abe, Japonya'nın terörle mücadelede sorumluluğunu yerine getireceğinin ve insani yardım konusunda elinden geleni yapacağının altını çizerek istihbarat paylaşımı konusunda işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğine işaret etti.
IŞİD, Kesasibe olduğu öne sürülen kişinin, demir kafes içine konularak ateşe verilme görüntülerinin yer aldığı video kaydını internette yayımlamıştı.
Terör örgütü IŞİD'in, elindeki iki Japon rehineyi infaz etmesinin ardından, Japonya Başbakanı Abe, ülkesinin "terörizme boyun eğmeyeceğini" söylemişti. Abe, "Ordumuzu kolektif savunmada kullanacaksak, yakın veya uzak olup olmaması gibi coğrafi kaygılarla hareket etmemeliyiz" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...