Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, ifade verdi

/ Kaynak: AA
Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, ifade verdi

YAŞAM Haberleri  / AA

Emin Arslan, yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verdi

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verdi.Sabah saatlerinde Ankara Adliyesine gelen Arslan'ın, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen tarafından "müşteki" sıfatıyla ifadesi alındı. nbsp;Yaklaşık bir saat ifade veren Arslan, adliyeden ayrılırken AA muhabirine yaptığı açıklamada yasa dışı, usulsüz belgelerle dinlendiğini ileri sürdü.
Arslan, "Cumhuriyet tarihinin şimdiye kadar karşılaşmadığı bir çete tehlikesinin ne olduğunu, bu çetenin bana, ülkenin aydınlarına, askerlerine, yetişmiş insanlarına, siyasetçilerine yaptıklarının birer örneği şeklinde önünde olan, hukuksuz dinlemeler diye burada yürütülen soruşturmada, bana yapılanlarla ilgili bilgi verdim" dedi.
İBDA-C, Hizbullah, Oda Tv, Ergenekon soruşturmaları ile bazı uyuşturucu operasyonları kapsamında IMEI numarası üzerinden dinlemeler belirten Arslan, "Bunların sadece hukuksuz dinleme değil, örgüt adına yapılan bir faaliyet olduğunu, bunların kanaatime göre örgütsel faaliyeti olarak yürütülmesi gerektiğine inandığımı yetkililere bildirdim. İnşallah adaletin gerçekleşmesini bekliyoruz" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...