Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşir Atalay'dan Bank Asya açıklaması

Beşir Atalay'dan Bank Asya açıklaması

Politika Haberleri

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını cevapladı.

İşte Atalay'ın açıklamalarından satır başları
Ak Parti olarak tüm seçim çevrelerinde seçime iştirak edeceğiz. Parti adaylarının tespit ve sıralamasında merkez yoklamasını esas aldık. Aday adaylık başvurusu 11 Şubat 2015'te başlayacak 20 Şubat'ta bitecek. Bu başvurular genel merkez ya da il teşkilatlarına yapılabilir. Biz daha önce bir ilke kararı aldık. Son kongrede teşkilatlarımızda yöneticiliğe aday olan ve seçilen kişiler için aday adaylık söz konusu olmayacak.İli ilçe başkanlığı, kadın kolları gibi görevlere aday olup seçilenler aday olamayacak. İstifa etseler dahi aday yapılmayacaklar. Bunu daha önce açıklamıştık. Teşkilat mensubu arkadaşlarımız aday adayı olmak iç.in hiç istifa etmesinler. Belediye başkanlarımız belediye ve il genel meclisi üyelerimiz de aday adayı olmak için istifa etmesinler listeye giremeyecekler. Aday adaylarımızdan erkeklerden başvuruda 5 bin lira kadın adaylardan 2 bin 500 lira alınacak. Engellilerden ise hiç özel aidat başvuruda alınmayacak.
HAKAN FİDAN'IN ADAYLIĞI İLE İLGİLİ İDDİALAR
Benim bildiğim bir konu değil. Sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız paylaşmışlar. Ben doğrusu o konuda bir şey söyleyemeyeceğim.
BANK ASYA'DA YAŞANAN GELİŞMELER
Bu geniş bir konu. Ekonomiden sorumlu arkadaşlarımız daha geniş açıklayabilir. Türkiye'de bankacılık sistemine çok ciddi bir denetim getirildi bizim dönemimizde. Kriz yıllarında çok sayıda bankanın batması vatandaşların mağdur olması ve ekonomiyle ilgili büyük bir çöküntüydü.Ak parti döneminde BDDK kuruldu. Bütün hepsi bankalar hem iyi yürüsün hem de vatandaş mağdur olmasın diye yapıldı. Yani orada bir risk varsa bu tür tedbirler alınır. Bank Asya konusu yeni gündemde değil. Siyasi bir etkilenmeyle olsaydı çok önceleri olurdu.Bankaların kendi yürüyüşü değerlendirildi herhalde ve o risk aşamasına geldiği için oradaki mevduat sahiplerini korumak açısından bu yapılmıştır. Bu teknik bir konudur. nbsp;
BÜROKRATLARA ENGELLEME YOK
Bizim henüz seçim beyannamemiz oluşturuluyor. Biz çalışanlar basına bilgi vermeyiz. Seçim beyannamesiyle ilgili şu an hazırladığımız bir taslak oluşmadı. Seçim beyannamesi genel başkan açıklayacaktır.Bürokratlar için bir engelleme olduğunu zannetmiyorum. Bu bürokratların kendi tercihleridir. Biz AK Parti'nin aday adayımız çok olmasını arzu ederiz. Öyle de sınırlama getirmeyiz. Kadın adaylarla ilgili bir kota uygulamıyoruz. En başından beri kadın vekillerimizi içinde en çok barındıran parti olduk.
- Seçimdeki önceki hedefinin anayasayı değiştirme olduğu söyleniyor. HDP seçime parti olarak girmeyi düşünüyor. Barajı geçemezse AK Parti bu oyları da alacak. O bölgeye özel bir çalışmanız var mı?
Biz tüm stratejimizi masaya yatırıyoruz. Anayasa bu seçimlerde de gündemde olacak. O HDP'nin kendi kararıdır.
- Belediye başkanları istifa etmesin dediniz ama gazetelerde Mehmet Özhaseki'nin bu işin dışında tutulduğu söyleniyor. Seçim beyannamesinde kutsal mücadele adı altında bir çalışma yapılacağı haberi çıktı. Bu doğru mu?
Kutsal mücadele diye bir tabirimiz yok. Çok istisnai bir durum olursa o partinin kararıdır.
- AK Parti içinde başkanlık için iki ayrı görüş mü var? AK Parti'nin başkanlığa bakış açısı nedir?
Bizim partimiz kurulduğundan her konu tartışılır. Herkes özgürce düşüncesini söyler. Orada tartışırız, bir karar verilir, herkes buna uyar.
- Bu dönem sizin 3. döneminiz. 7 Haziran'dan sonra sizin planınız nedir?
Rabbim bana Türkiye'yi dönüştüren bir misyona hizmet etmeyi nasip etti. Bundan sonra da partim için çalışacağım. Bu benim için bir hayat.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...