İşte Trabzonspor'un ara transfer maliyeti

İşte Trabzonspor'un ara transfer maliyeti

SPOR Haberleri

Trabzonspor, ara transferde de kesenin ağzını açtı, bu defa aldığı 4 oyuncuya ödeyeceği ücret, 45 milyon liraya ulaştı.

Geçen yılın başında 20'den fazla oyuncuyla transfer rekoru kırmasına rağmen umduğunu bulamayınca teknik direktör değişikliğine giden Trabzonspor, ara transferde de kesenin ağzını açtı, bu defa aldığı 4 oyuncuya ödeyeceği ücret, 45 milyon liraya ulaştı.
HALİLHODZİC GİTTİ YANAL GELDİ
Flaş transferler yapan bordo mavili takım, şampiyonluk parolası koyarak sezona başladı. Yeni teknik direktörü Vahid Halilhodziç'te umduğunu bulamayınca Ersun Yanal'ı göreve getiren Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ara transferde de etkili oldu. Bordo mavililer, Ersun Yanal'ın raporu doğrultusunda özellikle defans bloğuna takviye parolasıyla transfere başladı.
KALECİ SORUNU İÇİN HAKAN'LA ANLAŞMLA YAPILDI
Bordo mavililer, Onur'un sakatlığı nedeniyle sorun yaşadığı kaleci sorununu Kayserispor'un tecrübeli kalecisi Hakan Arıkan'la gidererek, file bekçisi sıkıntısını aştı. Hakan Arıkan içİn Kayserispor'a 550 bin euro (1 milyon 512 bin 500 TL), tecrübeli kaleciye de sezon sonuna kadar 1 milyon 400 bin lira garanti ücret ödeyecek olan Trabzonspor'a bu transferin maliyeti 2 milyon 912 bin 500 TL'ye ulaştı.
ERKAN ZENGİN 18 MİLYON LİRA
Trabzonspor'un tartışmalı bir dönemden sonrası Eskişehirspor'dan renklerine kattığı Erkan Zengin'in kulübe maliyeti de 18 milyon liraya yaklaştı. Eskişehirspor'a bu transfer için 2 milyon 250 bin Euro (6 milyon 187 bin 500 TL) bonservis ücreti ödeyecek olan Trabzonspor, oyuncuya da 2.5 yıllık sözleşmesinin sonuna kadar toplam 11 milyon 550 bin lira verecek. Erkan Zengin için bordo mavililerin kasasından 2.5 yılda toplam 17 bin 737 bin 500 lira çıkmış olacak.
UĞUR DEMİROK 11 MİLYONU BULACAK
Akhisar Belediyespor'dan alınan defans oyuncusu Uğur Demirok için kulübüne 1.5 milyon lira ve Kadir Keleş'in bonservisini veren Trabzonspor, oyuncuyla 3.5 yıllık sözleşme imzaladı. Yılda ortalama 2 milyon 600 bin lira garanti para alacak olan Uğur'un maç başı paralarıyla birlikte bordo mavililere maliyeti de 11 milyon liraya ulaşacak.
AYTAÇ'LA 4.5 YILLIK İMZALANDI
Transferin son gününde renklerine bağladığı Aytaç Kara için Eskişehirspor'a 2 milyon 100 bin Euro (5 milyon 775 bin TL) bonservis ücreti öderken Emre Güral'ı bonservisiyle, Mustafa Yumlu'yu da bedelsiz olarak kiralayan Trabzonspor'a, bu oyuncu da 4.5 yıllık sözleşme karşılığı maç başı paralarıyla birlikte 13 milyon liraya mal olacak.
ALDIĞI 535 BİN EURO
Trabzonspor, ara transferde Serdar Gürler'i 250 bin euro karşılığında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'a kiraladı, Yunanlı oyuncu Papadopoulos'u ise 285 bin euro karşılığında Çin kulübü Shanghai Greenland'a sattı.
45 MİLYON LİRA
300 milyon lirayı aşan kulübü daha fazla borçlandırdığı öne sürülen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ara transferdeki harcaması, kulüp içindeki muhalefet ve yönetim içindeki bazı isimlerin sert eleştirisine sebep oldu. Eleştiri yöneltenler, sadece devre arasında yapılan 4 transferin, bonservis ücretleri ve sözleşme sonuna kadar alacakları garanti paralarla birlikte kulübe maliyetinin bugünün kuruyla 44 milyon 200 bin lira olduğu, kur farkı ve maç başı alacaklarla bu paranın 45 milyon lirayı aşabileceğini hatırlattılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...