Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Müslüman din adamları IŞİD'i kınadı!

Müslüman din adamları IŞİD'i kınadı!

DÜNYA Haberleri

Müslüman din adamları, IŞİD'in Ürdünlü pilot yakarak öldürmesini 'İslam'a aykırı' olduğunu belirtti.

Dünya Alimler Birliği'nin Genel Sekreteri Ali Karadaği başta olmak üzere çok sayıda din adamı terör örgütü IŞİD'in Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi yakarak öldürmesinin "İslam'a aykırı" olduğunu belirterek, olayı kınadı.
Dünya Alimler Birliği'nin Genel Sekreteri Ali Karadaği, IŞİD'in pilotu yakması ve bunu sergilemesini "Soğukkanlılıkla işlenen korkakça bir eylem olarak" nitelendirerek, "IŞİD, Ürdünlü pilotu yakarak öldürüyor ve sanki aksiyon filmi gibi bunu yayınlıyor. Kandan zevk alan sadist bir akıl. Nerde İslam, nerde onların İslam ahlakı?" ifadelerini kullandı.
Hazreti Muhammed'in yakmayı yasaklayan "Allah'tan başka kimse ateşle cezalandıramaz" Hadisini hatırlatan Karadaği, "Bu eylem zarar verici ve İslam'ın bütün değerleri, ahlakı ve sabiteleri dışında kalıyor. Alimlerin ittifakıyla, müslüman esirin öldürülmesinin asla caiz olmadığı sabittir" değerlendirmesinde bulundu.
El-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, yaptığı yazılı açıklamada, İsra suresinin 33'üncü ayetine atıfta bulunarak, "İslam masum insanların öldürülmesini haram kılar. Bu alçak bir terör eylemi" ifadelerine yer verdi.
Suudi Arabistanlı alim Selman el-Avde de, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, "Bu menfur yakma suçu, sebebi ne olursa olsun din açısından reddediliyor. İster fert, ister cemaat, ister halk tarafından işlenmiş olsun kabul edilemez. Allah'tan başka kimse ateşle cezalandıramaz" paylaşımında bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...