Şampiyon atletlere ödül

/ Kaynak: AA
Şampiyon atletlere ödül

SPOR Haberleri  / AA

İspanya'da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kros Kupası'nda kadınlarda birinci olan Üsküdar Belediyespor sporcuları ödüllendirildi.

Üsküdar Belediyesi Nikah Salonu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen törende Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; Burcu Büyükbezgin, Sevilay Eytemiş, Özlem Kaya, Bahar Doğan, Tuğba Güvenç, Irene Chepet Cheptai ve antrenör Aytaç Özbakır'dan oluşan Üsküdar Belediyespor ekibine toplam 50 bin liralık çek verdi. Törende konuşan Hilmi Türkmen, hayatta hiçbir şeyin tesadüfi olmadığını vurgulayarak, "Mutlaka bütün işlerin altında yatan bir gerçek vardır. Bu sonuç bir çalışmanın, azmin ve gayretin sonucudur. Üsküdar'da gelenek devam ediyor. Şampiyonaya 6 kez katıldık, 5'inde şampiyon olduk" dedi. Türkmen, özellikle son 10 yılda Üsküdar'ın kültür şehri unvanına spor, sağlık ve şampiyonlar şehri unvanlarını da eklediklerini belirtti. Salon sporlarını tabana yayma anlayışıyla bazı çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Türkmen, "Spor kulübümüzde her branşta iddialıyız. Kulübümüze yeni branşlar ekleyeceğiz. Yeni tesisler yapacağız. Yüzme ve güreşte de iddialı kulüplerden biri olmak istiyoruz" diye konuştu. Hilmi Türkmen, Üsküdarlı gençlerin sporla tanışmasını istediklerini, bu şekilde daha sağlıklı ve ahlaklı olmalarını arzuladıklarını dile getirdi. Kupaları ve şampiyonlukları önemsediklerini belirten Türkmen, "Üsküdar'daki bütün gençlerin spor yapmasını istiyoruz. Maddi ödülün çok kıymeti yok. Manevi anlamda psikolojik tatmin, haz en önemlisidir. Üsküdar insanına olan örnek davranıştır" ifadelerini kullandı. Türkmen, 2016'ta yapılacak Avrupa Kulüpler Atletizm Kros Şampiyonası için Kastamonu ile İstanbul'un da aday olduğunu söyledi. Başvurularını yaptıklarını anlatan Türkmen, ay sonunda organizasyona evsahipliği yapacak şehrin belli olacağını kaydetti. Üsküdar Belediyespor Başkanı Mecit Çetinkaya da İspanya'daki şampiyonada genç bir ekiple mücadele ederek şampiyonluğa ulaştıklarını belirtti. Sporcuların kendilerine unutamayacakları mutluluk yaşattığını anlatan Çetinkaya, "Bu organizasyona 4-5 yıldır katılıyoruz. İspanyol ve Portekizlilerin hegemonyası altındaydı. Biz bu hegemonyayı yıktık" diye konuştu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...