Facebook'u en çok o yaş grubu ziyaret ediyor!

Facebook'u en çok o yaş grubu ziyaret ediyor!

GÜNDEM Haberleri

Yapılan araştırmaya göre, 18–24 yaş Facebook kullanıcıları en büyük yüzde oranını Türkiye'de yakalıyor. 55 yaş ve üstü grupta ise Danimarka öne çıkıyor.

Sosyal ağa giren internet kullanıcılarının yaşları üzerine Gemius tarafından yapılan araştırmaya göre, Facebook, Türkiye'de en çok %31 oranla 18-24 yaş internet kullanıcıları arasında popüler. 18-24 yaş online popülasyonun Facebook ilgisinin en az olduğu ülkeler ise Danimarka ve Macaristan. Geniş bir kitle tarafından bilinen bu sosyal ağ bu ülkelerdeki 18-24 yaş arası genç kullanıcıların sadece %16 sına ulaşabiliyor.

2014 verilerine göre ölçümlemedeki ülkelerin nerdeyse hepsinde 18 yaş üstü internet kullanıcıları arasında en büyük payı alan yaş aralığı 25-34 iken, en küçük payı 55+ alıyor. Danimarka'da ise şaşırtıcı bir şekilde genel durumun tersi geçerli.
gt; Facebook.com en çok 55+ yaş tarafından ziyaret ediliyor ve 18–24 yaş aralığı en küçük payı oluşturuyor.
Analiz edilen tüm ülkelerde her 5 veya 4 kullanıcıdan biri 35-44 yaş aralığındaki kullanıcılardan oluşuyor. (%19–%26).
Gemius nbsp;araştırmasında değerlendirilen ülkeler: Belarus, Danimarka, Polonya, Rusya, Romanya, Türkiye, Ukrayna ve Macaristan.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...