Ramazan Emekli hakkındaki iddianame kabul edildi

/ Kaynak: İHA
Ramazan Emekli hakkındaki iddianame kabul edildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan hakim karşısına çıkacak.

Taksim Gezi Parkı'nda 2013 yılı Haziran ayında eylemcilerin çadırlarının yakılmasına ilişkin hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ağaçların sökülmesini protesto eden bir grubun Gezi Parkı'nı işgal ederek çadır kurdukları belirtildi. İstanbul eski emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli'nin çadırları toplayan zabıtaya, "Çadırları toplamakla uğraşmayın, yakın gitsin" talimatı verdiği ve bunun üzerine zabıtaların yönetmeliğe aykırı şekilde görevlerini kötüye kullanarak, çadırları yaktıkları iddia edildi. İddianamede şüpheli Ramazan Emekli'nin yasal olmayan talimatı ile görevini kötüye kullanıp parktaki çadırların yakılmasını azmettirdiğinin anlaşıldığı kaydedilerek, Emekli hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "yangın çıkarmaya azmettirmek" suçlarından 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.
Savcılığın hazırladığı iddianameyi inceleyen İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti. Mahkeme tensip zabtı hazırlayarak, davanın ilk duruşması için 16 Nisan'a gün verdi. Mahkeme ayrıca, Emekli ile birlikte daha önce yargılanan ve beraat eden 7 zabıta görevlisinin de tanık olarak ifadeye çağrılmasına karar verdi.
Gezi çadırlarının yakılmasına ilişkin İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi'nde zabıta amirleri ve komiserleri hakkında ''görevini kötüye kullanmak'' ve ''kasten yangın çıkarmak'' suçlarından açılan davada sanıklar delil yetersizliğinden beraat etmişti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...