BKM artık Stockholm'da güldürecek

/ Kaynak: İHA
BKM artık Stockholm'da güldürecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM), Stockholm'de şubesini açmasının ardından tiyatro oyunlarına artık İsveç'te devam edecek.

Beşiktaş Kültür Merkezi'nin, İsveç'in başkenti Stockholm'de ilk ve tek olan şubesini açmasının ardında çalışmalarına hız verdiği ifade edildi. Bünyesinde tiyatro, sinema ve müzik atölyelerinin olduğu şubede sinema atölyesinde Yılmaz Erdoğan'ın sinema anlayışına uygun çalışmalar yapıldığı bildirildi. Stockholm'de gerçekleştirilen oyunların çoğu İsveççe yapılsa da farklı dillerde denemeler yapılacağı ifade edildi. BKM'nin İstanbul şubesinin ise Stockholm'deki şubesine hem pratik hem de teorik olarak destek vermeye devam ettiği ifade edildi. İsveç Devlet Tiyatrosu üyesi de olan BKM Stockholm'de 15 kişilik ana grup ve ikinci kültür grubu olduğu kaydedildi.


BKM Stockholm Tiyatro Atölyesi Basın Sözcüsü Çağla Ersor yaptığı açıklamada kurumun Stockholm'deki çalışma amaç ve vizyonunu dile getirerek, "Beşiktaş Kültür Merkezi şubesi Stockholm'de başlıyor. Değişik ülkelerden, kültürlerden İsveç'e gelen ve burada doğan gençler tarafından kuruldu" dedi.


BKM Stockholm ilk ve tek şubesini geçen yıl Yılmaz Erdoğan, Ahmet Mümtaz Taylan ve Ersin Korkut'un katıldığı galayla Stockholm'de kurmuştu.

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...