Mısır'da 39 çocuğa 10'ar yıl hapis!

/ Kaynak: AA
Mısır'da 39 çocuğa 10'ar yıl hapis!

DÜNYA Haberleri  / AA

Kahire Ceza Mahkemesi, 269 sanıklı davada, 230 kişiye müebbet, 18 yaşından küçük 39 kişiye ise 10'ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mısır'da, aralarında aktivist Ahmed Duma'nın da bulunduğu 269 sanıklı davada, 230 kişiye müebbet, 18 yaşından küçük 39 kişiye ise 10'ar yıl hapis cezası verildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, kamuoyunda "başbakanlık binası olayları" olarak bilinen davanın duruşmasında, tutuklu Duma ile gıyaben yargılanan 229 sanığı müebbet hapis cezasına çarptırdı. 18 yaşından küçük 39 kişinin ise 10'ar yıl hapsine hükmedilen davada, ayrıca sanıklara toplam 2,2 milyon dolar para cezası verildi.

Duma'nın avukatı Tarık el-Avadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Duma'nın hükmün açıklanmasının ardından "hakimi alkışlayarak" tepki gösterdiği gerekçesiyle, mahkeme heyetine hakaretten 3 yıl daha hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Savunma heyetinden Üsame Mehdi ise gerekçeli kararın hazırlanmasından sonra temyize başvuracaklarını ifade etti.

Duma, aynı davanın 9 Aralık'taki duruşmasında da mahkemeye hakaret ettiği gerekçesiyle 3 yıl hapis ve 10 bin cüneyh (yaklaşık bin 428 dolar) para cezasına mahkum edilmişti.

Aralarında Duma'nın bulunduğu 269 kişi, "Başbakanlık binası önünde olay çıkarmak ve akademi binasını ateşe vermekle" suçlanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...