Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eş-Şebab örgütüne ağır darbe

/ Kaynak: AA
Eş-Şebab örgütüne ağır darbe

DÜNYA Haberleri  / AA

Somali'de Eş-Şebab'a yönelik operasyonlarda, örgütün Dış Operasyonlar Komutanı Abdunnur Mehdi'nin, hava saldırısında öldürüldüğü bildirildi.

Somali İstihbarat Biriminden yapılan yazılı açıklamada, dost ülkelerin Somali istihbaratıyla sağladığı koordinasyonun ardından, kod adı "Yusuf Tıg" olan örgütün Dış Operasyonlar Komutanı Mehdi'nin bulunduğu bölgeye hava saldırısı düzenlendiği ve örgüt yetkilisinin saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca birçok farklı takma isim kullanan Mehdi'nin, hareket içinde önemli bir kişi olduğu vurgulandı. Şebab örgütünden ise saldırıya ilişkin açıklama gelmedi.

Somali'de dün de ordu birlikleri ve Afrika Barış Gücü (AMISOM) askerlerinin Cuba bölgesine düzenlediği kara ve hava saldırısında, 27 örgüt militanının öldüğü belirtilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...