Edirne'de aç kalan hayvanlara botlarla yiyecek taşındı

Edirne'de aç kalan hayvanlara botlarla yiyecek taşındı

YAŞAM Haberleri

Edirne'deki taşkınlarından dolayı ulaşımın sağlanamadığı alanlarda aç kalan bazı hayvanlara, balıkçı tekneleriyle yiyecek taşındı.

Edirne'deki nehir taşkınlarından sokak hayvanları da olumsuz etkilendi. Ulaşımın sağlanamadığı alanlardaki bazı hayvanlar, balıkçı tekneleri tarafından kurtarıldı.

Arama kurtarma ekipleri, güvenli bölgedeki hayvanlara botlarla ulaşarak yiyecek götürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) Edirne'deki arama kurtarma ekibi amiri Ayhan Bayat, yaptığı açıklamada, iki gündür Edirne'de AFAD ile çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Birçok kişinin kurtarılmasını sağladıklarını, çok sayıda sokak hayvanını da güvenli bölgelere taşıdıklarını belirten Bayat, şöyle konuştu:

"Aç kalan hayvanlara da yemek ulaştırıyoruz. Bosnaköy ve taşkınların yaşandığı diğer yerlerde hayvanlara ulaşarak onları beslemeye devam ediyoruz. Su seviyesi düşene kadar burada görevimize devam edeceğiz."

Bu arada Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da iş makinesiyle Karaağaç Mahallesi'ne geçerek çalışmaları izledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...