Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İki dernek arasında flama gerginliği

İki dernek arasında flama gerginliği

YAŞAM Haberleri

Aydın Nazilli Muharip Gaziler Derneği, çalınan flamalarından Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği'ni sorumlu tutunca gerginlik çıktı.

Aydın Nazilli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş'ın, dernek binası önündeki direkte asılı bulunan flamalarının çalınmasından Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Nazili Şubesi yöneticilerini sorumlu tutup, polise şikayetçi olması ortamın gerilmesine neden oldu. Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şube Başkanı İsmail Bilgiç, suçmaları kabul etmeyip, kendilerine iftira atıldığını söyledi.

Nazilli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Emekli Astsubay Hasan Karataş, önceki gün belediye katlı otoparkı içerisindeki dernek binası önündeki direkle asılı bulunan flamalarınının ipinin kesilerek çalındığını fark etti. 155 Polis İmdat hattını arayan Karataş, durumu bildirip, otoparktaki aynı katta karşılarında faaliyet gösteren Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı İsmail Bilgiç'ten şüphelendiğini belirtip şikayetçi oldu. Bunun üzerine Hürriyet Polis Merkezi'nde ifadesine başvurulan Bilgiç, suçlamaları kabul etmedi. Bilgiç, ifadesinin ardından polis merkezinden ayrıldı. Çalındığı ileri sürülen flama bir gün sonra otoparktaki bir otomobilin altında atılmış olarak bir çaycı tarafından bulunup, Karataş'a teslim edildi.
İki dernek arasında flama gerginliği
FLAMAMIZA KASITLI SALDIRI YAPILDI, LANETLİYORUZ
Flamanın bulunmasının ardından dernek binası önünde basın açıklaması yapan Nazilli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Emekli Astsubay Hasan Karataş, direkte Türk bayrağı da olmasına rağmen flamanın çalınmasının kasıtlı olduğunu düşündüklerini söyledi. Karataş, Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şubesi'ni yönetici ya da üyelerinden şüphelendiklerini de belirtip, "Onlar bazı köy düğünlerine gidip gösteri yapıyorlar. Orada da bizim flamımızı görsel olarak taşıyacaklardı sanırım, ancak polisin bu konuda titiz çalışması sonucu flamamızı 30 metre ilerideki bir otomobilin altına atmış olabilirler. Bu işin takipçisi olacağız" dedi.

KUVAYİ MİLLİYE SIRADAN BİR DERNEKTİR
Karataş açıklamasına şöyle devam etti: "212 üyemizle gazileri temsil ediyoruz. Kurulduğumuzdan bu yana bugüne Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şubesi devamlı olarak bizi kendilerine rakip olarak gördü. Oysa ki biz efeyiz, Kuvayi Miliye'yiz. Dolayısıyla canlarını feda eden gazileriz. Bize, devlet tarafından gazilik unvanı verildi. Oysaki söz konusu bu dernekteki herkes Kuvayi Milliye olabilir. Çünkü onlar sıradan bir dernektir. Milli törenlerde, kurtuluş günlerinde Kuvayi Milliye'nin temsilciliğini bizim savaşa katılmış üyelerimiz tarafından yapıldığını daha hala anlamamaktadırlar. Geçenlerde meclise kadar gittiler orada muhatap kabul edilmediler. Bunlar, göğüslerine madalya takıp sokaklarda dolaşmaktadır. Bu benim kanaatimce duygu sömürüsüdür. Biz belgeli olduğumuz halde normal günlerde bile madalyamızı takıp dolaşmıyoruz."

ÇİRKİN İFTİRAYI YAKIŞTIRAMADIM
Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı İsmail Bilgiç ise Karataş'ın kendilerine iftira attığını vurgulayıp, "Bizim de bayrağımız 5 kez çalındı. En son önceki gün yine çalındı. Ben şimdi bu durum karşısında kimi suçlayayım, kime iftira atayım? Hasan Bey'i esefle kınıyor, kendisine saygılar sunuyorum. Ayrıca, basit bir dernek değiliz Kuvayi Milliye'yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur" dedi.

SAHTE MADALYA DAĞITIYOR İDDİASI
Çerçeveletip odasına astığı 'İyi insan idare eder. Aciz insan şikayet eder. Adi insan iftira eder' sözünü Karataş'a hitaben okuyan Bilgiç, "Hasan Bey'in de bu sözü iyi okuması lazım" dedi.

Bilgiç, iki dernek arasında iki yıl önce yaşanan sahte madalya konusuna da değinip, "Sahte madalyalar dağıtıp, gazilere para karşılığı verilmiştir. Madalyayı devlet mi verir yoksa şahıs mı? Elbette ki madalyayı devlet verir. Şahıslar madalya veremez. Madalyaları Kore'den, KKTC'den getirmişler. İki yıl önce resmi kanallardan KKTC'den istedik yine gelmedi. Hasan Bey bir telefon açıp, 'Alo' diyerek, nasıl madalya getirtir. Madalyalar mutlaka sahtedir. 5-10 lira ver, bastırtıp, getir mesele bu" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...