Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FBI'dan flaş iddia: 'O isim ölmüş olabilir'

/ Kaynak: AA
FBI'dan flaş iddia: 'O isim ölmüş olabilir'

DÜNYA Haberleri  / AA

FBI, operasyonda öldürülen kişinin Cemaat-i İslami'nin üst düzey isimlerinden Zülkifli bin Hir olabileceğini açıkladı.

Filipinler'in güneyinde, 25 Ocak'ta güvenlik güçleriyle Ebu Seyyaf örgütü militanları arasında çıkan ve 40 kişinin ölümüne neden olan çatışmaların ardından polisin düzenlediği operasyonda öldürülen kişinin, Cemaat-i İslami'nin üst düzey isimlerinden Zülkifli bin Hir olabileceği bildirildi.

The Associated Press'in haberine göre, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), yapılan DNA testi sonuçları doğrultusunda, Filipinler özel hareket güçlerince Maguindanao bölgesinde 25 Ocak'ta düzenlenen operasyonda öldürülen kişinin Cemaat-i İslami'nin üst düzey isimlerinden olarak gösterilen Ebu Seyyaf örgütü ile bağlantılı, Zülkifli bin Hir olabileceğini belirtti.

FBI, cesetten alınan örneklerin ilk sonuçlarının zanlının kimliğini kesin olarak açıklamaya yetmeyeceğini, cesedin Güneydoğu Asya'nın en çok aranan terör zanlısı Hir'e ait olup olmayacağının kesinleşmesi için daha fazla teste ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.

Filipin Devlet Başkanı Benigno Aquino da geçen hafta, ''Mervan'' lakaplı teröristin büyük ihtimalle operasyonda öldüğünü açıklamıştı.

Öte yandan Filipinler'de yayın yapan ''Filipinler Daily Inquirer'' gazetesi de test sonuçları ışığında FBI tarafından cesedin Hir'e ait olduğunun teyit edildiğini duyurdu. Cesedin ''Marvan'' ait olduğu sonucuna, Hir'in 2007'de terör suçlamasıyla ABD'nin Kaliforniya kentinde gözaltına alınarak Guantanamo'daki hapishanede tutulan Rahmat Abdhir'den alınan kan örnekleriyle karşılaştırılmasıyla varıldı.

Filipinler'in güneyinde 25 Ocak'ta güvenlik güçleriyle silahlı örgütler arasında çıkan ve 50 polis memurunun hayatını kaybettiği çatışmanın ardından, özel harekat ekiplerinin barış anlaşmasında şart koşulmasına rağmen Mindanao Adası'nda Moro İslami Kurtuluş Cephesi'nin (MİKC) kontrolündeki Maguindanao bölgesinde terör zanlısı Hir ve Cemaat-i İslami üyesi olduğu belirlenen bomba yapım uzmanı Basit Osman'ın yakalanması için operasyon düzenlemişti.

Operasyonda öldürülen kişinin Zir olup olmadığı tartışma yaşatmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...