Ürdün Kralı: 'Savaşımız acımasız olacaktır'

/ Kaynak: AA
Ürdün Kralı: 'Savaşımız acımasız olacaktır'

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün Kralı Abdullah, "Şehit pilot Muaz el-Kesasibe'nin kanı heder olmayacak. Ürdün'ün bu korkakça işlenen suça cevabı sert olacak" ifadesini kullandı.

Ürdün Krallık Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre Kral Abdullah, dün terör örgütü IŞİD'in, alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi yakarak öldürmesinin ardından başkent Amman'daki Ordu Genel Komutanlığı karargahında üst düzey askeri yetkililerle bir araya geldi.

Kral, burada yaptığı konuşmada, "Şehit pilot Muaz el-Kesasibe'nin kanı heder olmayacak. Ürdün'ün korkakça işlenen bu suça cevabı sert olacak" dedi.

Kral Abdullah, "Bu terörist örgüt, yalnızca bizimle savaşmıyor, İslam dini ve hoşgörü değerleri ile de savaşıyor. Biz bu savaşı, inancımızı, değerlerimizi, insani ilkelerimizi korumak için veriyoruz. Bunun için savaşımız acımasız ve amansızca olacaktır. Suçlulara karşı tetikte olacağız, onları kendi yuvalarında vuracağız" diye konuştu.

- Kiliselerde Kesasibe için dua edildi-

Bu arada Ürdün'ün çeşitli kiliselerinde, Kesasibe için ayinler düzenlendi, çanlar çalındı. Ürdünlü Hristiyanlar, ayinlere katıldı, dünyaya barışın hakim olması için dua etti.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kesasibe'nin ölümü dolayısıyla Kral Abdullah'a taziye mesajı yolladı.

Hamas Hareketi de IŞİD'in Ürdünlü pilotu yakarak öldürmesini kınadı.

Hareket'ten yapılan yazılı açıklamada, "Hamas, bu çirkin suçu kınıyor. Ürdünlü pilot Kesasibe'nin yakılarak öldürmesini kınadığı gibi, İslam ümmetine yapılan her türlü saldırıyı da kınıyor" denildi.

PİLOTUN BABASI İSYAN ETTİ

Pilotun babası Yusuf Kasasbe ise, yönetimin IŞİD mensubu mahkûmları idam etmesinin yeterli olmadığını, örgüte karşı daha büyük adımların atılması gerektiğini dile getirdi.
nbsp;
Kasasbe, nbsp; şunları söyledi:
"Ürdün hükümetinden bu katil gruba son darbeyi vurmasını istiyorum. Çünkü Muaz'ın kanı bu kadar ucuz değil. Hükümetin ve İslam aleminin bu olanlar karşısında birleşip, onlara gereken cezayı vermesini istiyorum. Bu yaptıkları ne İslam ile ve ne de başka hiçbir insani değerle bağdaşıyor. İslam aleminden, Ürdün'den ve koalisyondan bu teröristleri ortadan kaldırmasını istiyorum."
"İdamlar yeterli değil. Bunlar küçük bedeller. Bunları yeterli bulmuyorum. Muaz'ın kanı çok daha değerli. Ürdün'ün onlara daha çok bedeller ödetmesini istiyorum."

IŞİD, Ürdünlü pilot Kesasibe'nin demir kafese konularak ateşe verilme görüntülerinin yer aldığı video kaydını dün internette yayınlamıştı. Ürdün makamları da sabaha karşı "IŞİD ve El-Kaide mensubu olmaktan" yargılanan Sacide er-Rişavi ve Ziyad Kerbuli'yi idam ettiğini açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...