Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suç mağduru çocuklara danışman desteği

Suç mağduru çocuklara danışman desteği

GÜNDEM Haberleri

Bakanlığının başlattığı suç mağduru, suça sürüklenen ve sokakta yaşayan çocuklar ve ailelerine yönelik ANKA eğitim programının lansman toplantısı yapıldı.

Program hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Anka Çocuk Destek programının suç mağduru ya da madde bağımlısı çocukların yeniden hayat tutunmaları adına bu yıl başlatıldığını söyledi. İslam, travmaya uğramış, tek başına hayatın yükünü taşıyan çocukların Çocuk Destek Merkezlerinde rehabilite olacağını kaydetti. Bu çalışmalarda Avrupa Birliğinin maddi, UNICEF'in teknik desteğini ve Adalet Bakanlığı'nın da tecrübelerini aldıklarını ifade eden İslam, her çocuğun fiziksel durumu, aile yapısı, merkeze geliş sebebine göre gruplara ayrılacağını ve her çocuğun psikolog, sosyolog veya öğretmenlerden oluşan danışmanları olacağını söyledi. İslam şöyle devam etti: "Bu danışman ilk 10 gün içinde çocuğa yönelik Bireysel İhtiyaç ve Risk Değerlendirme Formunu (BİRDEF) dolduracak. Çocukların ihtiyaçları tespit edilip, planlanıp çözüme kavuşması sağlanacak. Aile ile birlikte çalışacağız. Çocuğun aile ile görüşmesinde engel yoksa aile de toplantılara katılabilecek. 3'er aylık programlar şeklinde olacak. Program bitince çocuk aileye tekrar dönebilir mi veya programa devam edebilir mi tespit edilecek. ANKA programı kendini sürekli revize eden bir program. İhtiyaç kalmayıncaya kadar devam edecek."
DAMLA PEKER


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...