Vuran protez kanser sebebi

Vuran protez kanser sebebi

SAĞLIK Haberleri

En öldürücü 8 kanser türü arasında yer alan bu hastalık, ağız içi temizliğe dikkat edilmemesi ve yaraların enfeksiyon kapması sonucu ortayaçıkıyor.

Dünyada her yıl 12 bin kişinin ölümüne sebep olan ağız kanserinin sanıldığından daha önemli bir tehlike olduğu bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre her yıl 40 bin yeni ağız kanseri tanısı konulduğunu söyleyen nbsp;Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Başak Kurdoğlu, ağız kanseri lezyonlarının ağrıyla belirti vermediğini vurgulayarak, "Bu nedenle ağız içinde ortaya çıkan anormallikler konusunda çok dikkatli olunması gerekiyor" dedi. Dr. Başak Kurdoğlu, özellikle, sürekli vuruk yapan protez kullananlarla, ağzında beyaz, kırmızı renkte anormal oluşumlar ve iyileşmeyen yara bulunanların ağız kanseri riski altında olabileceklerini belirterek risk faktörlerini şöyle sıraladı: "Öncelikle yoğun alkol ve sigara kullanımı, ağız temizliğine özen gösterilmemesi, dudak gibi ağız dışı bölgelerin uzun süre güneş ışığına maruz kalması ve stresi ağız kanserleri için risk faktörü kabul ediyoruz. Bu risk, alkol tüketenlerde 6 , sigara, puro, pipo içenlerde 8 , hem sigara hem alkol tüketenlerde 15 kat, nbsp;tütün çiğneyen ve uyuşturucu madde kullananlarda ise 50 kat artıyor."
Ağız kanserlerinde erken teşhisin çok önemli olduğunu kaydeden Dr. Başak Kurdoğlu, "Ağız kanseri lezyonları ağrıyla belirti vermezler. Hastalık ilerleyerek sağlıklı ağız dokularında harabiyet oluştukça ağrı şikâyeti başlar" dedi.
ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...