Hollande ve Merkel'den Ukrayna hamlesi

Hollande ve Merkel'den Ukrayna hamlesi

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bugün Ukrayna'ya gidecek.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gideceklerini ve Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelerle ilgili sorunun çözümü için öneri sunacaklarını bildirdi.

Elysee Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyen Hollande, Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler kapsamında Fransa'nın Ukrayna'ya silah teminine ilişkin tartışmaların dışında olduğunu belirtti.

Hollande, "Fransa, Ukrayna'nın NATO'nun parçası olmasını istemiyor. Bunu NATO'ya Amerikalıların her zaman karıştığı yönünde endişeleri olan Ruslar için de söylüyorum. Bu sorunları Avrupalılar kendi arasında çözmelidir" diye konuştu.

Fransa'nın Ukrayna'da savaşa girip girmeyeceğine ilişkin bir soruyu cevaplayan Hollande, Fransa'nın Ukrayna'da devam eden savaşın bir parçası da olmayacağını vurguladı.

Hollande ve Merkel'den Ukrayna hamlesi

ÇÖZÜM İÇİN YENİ ÖNERİ

Ukrayna'daki sorunun çözümünde bütün tarafları memnun edecek bir anlaşma arayışı içinde olduklarını kaydeden Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gideceklerini ve Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelerle ilgili sorunun çözümü için öneri sunacaklarını açıkladı.

Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelerden büyük endişe duyduklarını belirten Hollande, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Proşenko ile görüşeceklerini ifade etti.

Önerinin ayrıntıları konusunda bilgi vermeyen Hollande, sorunun çözümü için iki seçenek bulunduğunu birinin tarafları silahlandırmak, diğerinin ise diplomasi olduğunu dile getirerek, tarafların arasındaki müzakerelerin de sonsuza kadar devam edemeyeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Hollande, Kiev'den sonra da cuma günü Moskova'ya geçip Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceklerin sözlerine ekledi.

Hollande ve Merkel'den Ukrayna hamlesi

TERÖR TEHDİTİ SÜRÜYOR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Fransa'ya yönelik terör tehdidinin sürdüğünü" belirterek, hukuk devleti ilkesine saygı çerçevesinde terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

Hollande, Elysee Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında iç ve dış gelişmelerle ilgili görüşlerini açıkladı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fransa'da geçtiğimiz ay terör saldırıları düzenleyenlerin Fransızları bölmeye çalıştığını ifade eden Hollande, ancak saldırıların tam tersine Fransızların birbirlerine kenetlenmesine neden olduğunu belirtti.

Hollande, "Fransa'ya yönelik terör tehdidi sürüyor. Tüm tehditlere rağmen Irak ve Suriye'deki taahhütlerimiz devam edecek" dedi.
Hukuk devleti ilkesine saygı çerçevesinde terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Hollande, "Fransızlar terörle mücadelede bütün dünyaya örnek bir dayanışma gösterdi" diye konuştu.

Hollande, Fransız birliklerinin Afrika'da da terörle mücadele için başta Nijerya olmak üzere ilgili ülkelere lojistik ve operasyonel desteği vermeyi sürdüreceğini de ifade etti.

Ülkesinin Afrika'yı istikrarsız hale getirmeye çalışan isyancılara izin vermeyeceğini kaydeden Hollande, bu konuda Fransa'nın çabasının yeterli olmadığını, diğer ülkelerin de destek vermesi gerektiğini belirtti.

Hollande ve Merkel'den Ukrayna hamlesi

İBADET YERLERİNDEKİ KORUMA ÖNLEMLERİ ARTACAK

Cumhurbaşkanı Hollande, terörle mücadelede alınan önlemler çerçevesinde ibadet yerlerinin daha iyi korunacağını ve dinlerarası diyaloğa önem verileceğini ifade etti.

İfade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü ve laiklik ilkesinin kendileri açısından vazgeçilemeyecek ve taviz verilemeyecek değerler olduğunu vurgulayan Hollande, laiklik ilkesinin okullarda daha iyi öğretilmesi için çaba sarf edileceğini söyledi.

Fransa'daki Müslümanları temsil eden çatı kuruluşlardan biri olan Fransa İslam Konseyi'nin (CFCM) yeterli kapasiteyle çalışamadığına dikkati çeken Hollande, İçişleri Bakanlığı'nın din adamlarının yetiştirilmesi için CFCM'ye destek vereceğini açıkladı.

Hollande, daha önce dile getirdiği Fransızlar için "vatandaşlık sözleşmesi" ve gençler için "evrensel hizmet" uygulamasına geçilmesi için hazırlıkların sürdüğünü de kaydetti.

Hollande ve Merkel'den Ukrayna hamlesi

YUNANİSTAN'DAKİ SEÇİM

Basın toplantısında Yunanistan'daki seçimler ve bu ülkenin borç sorununa da değinen Hollande, zor günler geçiren bu ülkeye yardım etmenin Fransa'nın da görevi olduğunu söyledi.

Hollande, kemer sıkma politikalarının tek başına uygulanmasının ne Yunanistan ne de diğer ülkeler için tek çare olamayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Hollande, Yunanistan'in yeni Başbakanı Alexis Çipras'a, dün yaptıkları görüşmede, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesini tavsiye ettiğini de kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...