Böbrek kontrolünde fıkraları aratmayan olay!

/ Kaynak: AA
Böbrek kontrolünde fıkraları aratmayan olay!

YAŞAM Haberleri  / AA

Konya'da meydana gelen bu olay fıkraları aratmadı. Yıllardır vücudunda ondan 3 tane var diye övünüyordu, gazeteler haber bile oldu ama...

Konya'da üç böbrekli olduğu gerekçesiyle çevresinde hayretle karşılanan, böbreklerinden birini vermeyi düşünen, gazetelerde haber bile olan Hasan Hüseyin Kahraman, 25 yıl sonra iki böbreği olduğunu öğrendi. Ambulans şoförü Kahraman: "Kontrol sonrası 'hocam ben üç böbreğim var biliyordum, siz iki taş, iki böbrekten bahsettiniz' dedim. Şok oldum yani". "Çevremdekiler çok şaşırıyordu. Şu an duygularımı anlatacak durumda değilim. Gerçekten şok oldum. 'Üç böbrek, üç böbrek' diye övünüyordum" Konya'da Hasan Hüseyin Kahraman, üç nbsp;böbrekli olduğu düşüncesiyle yıllarca çevresinde hayretle karşılandı, nbsp;böbreklerinden birini vermeyi düşündü, gazetelerde haber bile oldu. Kahraman, son nbsp;böbrek kontrolünde 25 yıl sonra iki böbreği olduğunu öğrenince şaşkınlığını nbsp;gizleyemedi.
Numune Hastanesinde ambulans şoförü olarak çalışan 57 yaşındaki nbsp;Kahraman, 25 yıl önce böbrek rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastanede kendisine nbsp;üç böbreği bulunduğu söylendi. Duydukları karşısında heyecanlanan Kahraman'a karşı insanların bakış açıları değişti. Kahraman'da üç böbreği olduğunu duyan nbsp;herkes hayrete düştü.
Böbrek kontrolünde fıkraları aratmayan olay!
Üç böbreğinin çalışıp çalışmadığını öğrenmek istedi
Fazla olduğu için böbreklerinden birini hastalara vermeyi düşünen nbsp;Kahraman'ın durumu, ulusal ve yerel gazetelerde "üç böbreği başına dert oldu", nbsp;"üç böbrekle yaşıyor" gibi başlıklarla nbsp;haber oldu. Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne üç nbsp;böbreğinin çalışıp çalışmadığını öğrenmek için giden Kahraman, duydukları nbsp;karşısında bu sefer farklı bir şaşkınlık yaşadı. Doktoruna, "üç böbreğim var" nbsp;diyen Kahraman, iki böbreği olduğunu ve bunlardan birisinde de iki adet taş nbsp;olduğunu öğrendi.
Böbrek kontrolünde fıkraları aratmayan olay!
"Üç böbrek, üç böbrek diye övünüyordum"
Fıkra gibi olayı AA muhabirine anlatan Kahraman, 25 yıl önce filmi nbsp;çeken kişinin defalarca röntgene baktığını, kendisinin de üç böbreği olduğunu nbsp;duyunca hayrete düştüğünü söyledi.
O günden sonra yaşadıklarının filmleri aratmadığını ifade eden nbsp;Kahraman, yıllarca sağlıklı şekilde çalışan üç böbrekle yaşadığını sanırken nbsp;böbreğinin iki olduğunu öğrendiğini bildirdi. Yıllarca, "acaba birine böbrek nbsp;ihtiyacı olduğunda yardımcı olabilir miyim?" diye düşündüğünü aktaran Kahraman, nbsp;şöyle devam etti:
"Öğrendiklerim karşısında hüsrana uğradım. Çevremdeki herkes üç nbsp;böbreğim olduğunu biliyordu. Bazen bu durum şaka bile oluyordu. 'Sen de böbrek nbsp;çok birini satalım' şeklinde espri yapıyorlardı. Yıllarca böbreğimin birini nbsp;vermeyi düşündüm. Kontrol sonrası 'hocam ben üç böbreğim var biliyordum, siz iki nbsp;taş, iki böbrekten bahsettiniz' dedim. Şok oldum yani. Çevremdekiler çok nbsp;şaşırıyordu. Şu an duygularımı anlatacak durumda değilim. Gerçekten şok oldum. nbsp;'Üç böbrek, üç böbrek' diye övünüyordum. O zaman gazeteciler, durumuma çok nbsp;şaşırarak haber bile yapmıştı."


"Çıkan tablo iki böbrek gibi düşünülmüş olabilir"
Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Koşan ise zamanında kendisine üç böbreği nbsp;olduğu söylenen hastanın detaylı kontrollerinde iki böbreği olduğunun nbsp;anlaşıldığını dile getirdi. Hastanın sağ böbreğinden iki kanal çıktığını bu nbsp;durumun da oldukça normal olarak karşılandığını vurgulayan Koşan, "Zamanında nbsp;ortaya çıkan bu tablo, iki böbrek gibi düşünülmüş olabilir. Hastanın böbreğinde nbsp;de iki küçük taş çıktı" dedi.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...