BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Kabaklı sos

Kabaklı sos



MALZEME: 2 adet orta boy kabak, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet kıyılmış soğan, 2 adet kabuğu soyulmuş ve doğranmış iri domates, 2 çay kaşığı baharat, bir tutam şeker, 4 ölçek uzun taneli pirinç, 1 demet dereotu. HAZIRLANIŞI: Bir tavada soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz. Domatesi, baharatı, tuzu ve şekeri koyarak 10 dakika hafif ateşte pişiriniz. Bunun üzerine doğranmış kabakları ilave ederek pişmeye bırakınız. Servis tabağındaki haşlanmış pirincin üzerine kabaklı sosu dökerek servis yapın. Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT