Twitter'dan büyük hata

Twitter'dan büyük hata

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter Dünya Kriket Kupası'nı öne çıkarmak için kullandığı bayraklı etiketlerde, Birleşik Arap Emirlikleri için yanlış bayrak kullandı.

Hatayı Twitter kullanıcıları fark etti. Twitter'da yaygın olarak kullanılan etiketleri ifade eden "hashtag" gibi bir bayrak uygulaması başlatan sosyal medya siteside, örneğin bir kullanıcı Birleşik Arap Emirlikleri'nin İngilizce adının baş harfleri olan #UAE etiketini kullandığında, tweetinde o ülkenin bayrağı da çıkıyordu.
En azından yapılmak istenen buydu.
Meydada yer alan haberlere göre, söz konusu ülkenin etiketi kullanıldığında tweetlerde görünen bayrak doğru renklerin yanlış şekilde dizildiği bir bayrak oldu.
Emirliğin bayrağında yeşil, beyaz ve siyah yatay çizgilerle birlikte solda dikey bir kırmızı çizgi olması gerekirken, Twitter siyah çizgiyi en tepeye koydu ve kırmızı çizgiyi de üçgen yaptı.
Bazı Twitter kullanıcıları ise Twitter'in bayrağının Birinci Dünya Savaşı sırasında Arap milliyetçilerinin kullandığı Arap İsyanı bayrağı ile benzer olduğuna dikkat çekti.
Twitter'in bayrak etiketi uygulamasını kullanan bazı kişiler, sonuçtan mutsuz. Bindu Rai isimli kullanıcı "Bu ülkede büyüdüm. Bu tür şeyler benim için önemli" diyor.
Twitter ise bayrak etiketi uygulamasını tamamen kaldırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...