Ronaldo ve Zidane o maçta buluşacak

Ronaldo ve Zidane o maçta buluşacak

SPOR Haberleri

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenecek "Yoksullukla Mücadele Maçı" 20 Nisan'da Fransa'da yapılacak.

UNDP'den yapılan açıklamaya göre, Saint-Etienne kentindeki Geoffroy-Guichard Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın geliri, Ebola salgınından en fazla etkilenen Afrika ülkeleri Gine, Sierra Leone ve Liberya'ya bağışlanacak.


Etkinlikte, eski futbolcular Brezilyalı Ronaldo ve Fransız Zinedine Zidane'ın da arasında bulunduğu oyunculardan kurulacak takım, Fransa ligi ekiplerinden Saint-Etienne'in oluşturacağı karmayla karşılaşacak.


Saint-Etienne'deki "Yoksullukla Mücadele Maçı", 20 Nisan TSİ 21.00'de başlayacak.


Fiyatları 8-12 avro arasında değişen yardım karşılaşmasının biletleri, Saint-Etienne Kulübü'nün internet sitesinden satışa sunuldu.


RONALDO VE ZİDANE DÜZENLİYOR
"Yoksullukla Mücadele Maçı", 2003 yılından bu yana UNDP'nin iyi niyet elçileri Ronaldo ve Zidane'ın öncülüğünde yapılıyor.


İkilinin dışında, Fildişi Sahilli Didier Drogba, İspanyol Iker Casillas, Brezilyalı kadın futbolcu Marta Vieira da Silva, Rus tenisçi Maria Sharapova gibi isimler de UNDP'nin iyi niyet elçileri arasında yer alıyor.


Çeşitli televizyon kanallarının canlı yayınlayacağı karşılaşma, FIFA ve UEFA tarafından da destekleniyor.


İlk kez 2003'te Basel'de düzenlenen organizasyon, bugüne kadar Madrid, Düsseldorf, Marsilya, Malaga, Fes, Lizbon, Atina, Hamburg ve Porto Alegre'de gerçekleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...