Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Apple rakiplerini ikiye katladı!

Apple rakiplerini ikiye katladı!

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, geçtiğimiz yıllara nazaran piyasa değerini artırarak 710,7 milyar dolarla tarihi bir rekora imza attı.

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, mobil teknoloji piyasasının ve dünyanın en yüksek değere sahip şirketi olma rekorunu tekrar kırdı. Apple, 710,7 milyar dolarlık piyasa değeriyle dev rakiplerini ikiye katlayarak tarihi bir rekor kırdı.


Mali piyasa değerleriyle dünyanın en büyük şirketi ünvanına sahip Apple'ın hisseleri 122,02'den işlem görüyor. Ancak firma bu haliyle bile dünyanın en büyük ikinci şirketi Exxon Mobile'in iki katı değerine ulaştı. Tabii burada şirketin CEO'su Tim Cook'un payının büyük olduğunu belirtmemiz gerekir. Steve Jobs'un ölümünden sonra şirketin başına geçen Tim Cook, göreve geldiğinde Apple'ın piyasa değeri 350 milyar dolar civarındaydı. Ancak Tim Cook'un (Bazı otoriteler yanlış yolda olduğunu söylesede) getirdiği yeniliklerin yanında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus hamleleri şirketi buraya kadar getirdiğini söylemeliyiz.


Ayrıca uzmanlar, Apple hisselerinin 18 ay içinde 130,70 dolara yükselebileceğini öngörüyor ve hisselerin beklenen seviyeye yükselmesi halinde şirketin değerinin 761,3 milyar dolara ulaşacağını söylüyor.


Öte yandan dev teknoloji şirketi Microsoft, 2000 yılında 600 milyar dolar değere ulaşarak en büyük Amerikan firması ünvanını kazanmıştı. Microsoft'un şu anki piyasa değeri ise 349,5 milyar dolar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...