Cumhurbaşkanı, 'Meksika bize asla uzak değil'

Cumhurbaşkanı, 'Meksika bize asla uzak değil'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meksika Cumhurbaşkanı Nieto'nun onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ile gerçekleştirdiği baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından, onuruna verilen resmi öğle yemeğine katıldı.


Yemekte konuşan Erdoğan, şahsına ve heyetine gösterilen misafirperverlikten dolayı şükranlarını sunarak, Meksika'da ve tarihi yüzyılları aşan Meksika Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Meksika'ya daha önce 2009 yılında başbakan olarak geldiğini anımsatarak, amacının ve samimi arzusunun iki ülke arasındaki ilişkilerin çok daha ileri seviyeye taşınması olduğunu belirten Erdoğan, 12 yıl önce iki ülke arasındaki ticaret hacminin 1,2 milyon dolar olduğunu, bugün ise bu miktarın 1,3 milyar dolara ulaştığını söyledi.






Nieto ile 2023 yılına dair hedefler koyduklarını ve bu hedeflerden birinin de ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmak olduğunu vurgulayan Erdoğan, Nieto'nun 2013 yılındaki Türkiye ziyaretinde çalışmaları başlatılan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey'in de ilişkilerin geliştirilmesinde katkı sağladığını belirtti. Bugünkü görüşmelerde geleceğe yönelik kararlar aldıklarını, 4 anlaşma imzalandığını ifade eden Erdoğan, BM, G20 ve OECD gibi uluslararası kuruluşlarda beraber çalışan Türkiye ve Meksika'nın bu birlikteliğinin daha da ileri seviyelere taşınacağını kaydetti.


İşte Erdoğan ve Nieto'nun konuşmalarından satır başları..


"Meksika, ülkelerimiz arasındaki dostluk anlaşmasının imzalandığı 1927'den bu yana, aradaki mesafeye rağmen bize asla uzak değil"


"Ekonomik açıdan üç önemli başlık var ki bu; kapsayıcılık, yatırım ve uygulama. Bu başlıkları hayata geçirmemiz halinde ben inanıyorum ki dünyada gelişmiş ülkeler olarak, gelişmekte olan ülkelerin de önünü açma gibi bir sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz"


NİETO
"Şu anda yürüttüğümüz reformlar, dostluğumuz için çok önemli temeller olacaktır. Çok uluslu ortaklıklarda, platformlarda, G20'de ve Türkiye'nin başkanlığına verdiğimiz kayıtsız, şartsız desteği tekrar etmek istiyorum. Tüm dünyaya yeni Türkiye'nin yüzünü göstermektesiniz, sizi tebrik ediyoruz"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...