Avrupa Türkiye'nin hızına yetişemedi

Avrupa Türkiye'nin hızına yetişemedi

Ekonomi Haberleri

1.1 milyon konut satış adedi ile 2014'ü lider tamamladık. İsviçre'nin başkenti Bern'de 1.6 milyon avro olan konut ise Ankara'da 70 bin avroya satılıyor.

ERA'nın Avrupa genelinde gerçekleştirdiği 2015 Avrupa Pazarlama Raporu'na göre Türkiye gayrimenkul sektöründe diğer Avrupa ülkelerine göre daha fazla büyüdü. 2013 yılına göre satış adedinde düşüş olmasına rağmen Türkiye, geçtiğimiz yılı 1 milyon 110 bin 280'lik konut alım işlemiyle Avrupa genelinde 1. sırada yer aldı. Türkiye'de konut alım fiyatlarının Avrupa geneline göre çok düşük kaldığını belirten ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, "2014 yılı başkentlere göre konut fiyat ortalamasında en pahalı şehir, 1 milyon 600 bin avro ortalamayla İsviçre'nin başkenti olan Bern olurken, Ankara'da ortalama 100 metrekare olan bir aile evi 70 bin avro ortalamalarında seyrediyor. Ankara, Bulgaristan'ın (Sofya) arkasından en düşük ikinci şehir olarak dikkat çekiyor. İstanbul ve Ankara kıyaslandığında ise ticari başkent olarak İstanbul çok daha öne çıkıyor. Aslında bu da Türkiye'nin potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunun göstergesi durumunda" dedi.
Vadeler 240 aya uzayacak nbsp;
Mortgage sisteminin Türkiye'de bilindik anlamının aksine konut kredisi olarak uygulandığını söyleyen Ekşioğlu sözlerine şöyle devam etti: "Global mortgage sistemi olmamakla birlikte önümüzdeki yıllarda önemli fırsatlar bekleniyor. 2010 yılında düşük seviyede gerçekleşen konut kredisi oranları, global krizin etkisiyle 2013 yılında yüzde 10,8 ve 2014 yılında da yüzde 13,2 seviyelerine kadar ulaştı. Önümüzdeki yıllarda bu faiz oranının daha olumlu sonuçlara ulaşılacağına ve düşüş görüleceğine inanmakla birlikte şu anda maksimumda 120 aya varan vadelerin öncelikle 180, sonraki aşamada 240 aylara varılacağı bekleniyor."
ERA Türkiye'ye özel ödül
ERA Türkiye'nin nbsp;en başarılı ofisi, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen ERA Avrupa nbsp;ödül töreninde özel ödüle layık görüldü. nbsp;ERA Avrupa'nın gayrimenkul danışmanlığı sektöründe yer alan uluslararası ofislerini ödüllendirdiği geceye ERA Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu ve ERA Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Tansa Mermerci Ekşioğlu güçlü bir ekiple katıldı.
GÜVEN ADALI






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...