O mektubun sebebi belli oldu

O mektubun sebebi belli oldu

GÜNDEM Haberleri

88 ABD kongre üyesine Türkiye aleyhine mektup yazdıran Paralel Yapı, yaptığı bağışların karşılığını almış.

Ermeni ve Rum lobilerini Türkiye aleyhine kışkırtan paralel yapı, destek vermeleri karşılığında ABD kongre üyelerine de hatrı sayılır miktarda bağışlar yapmış. ABD Temsilciler Meclisi'nin 88 üyesi, geçen hafta Dışişleri Bakanı John Kerry'ye bir mektup yazıp, Samanyolu Medya Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu gazeteciler için yardım talebinde bulunmuştu. Senatörlerin, bu adımı boşuna atmadığı belirlendi. Sözkonusu ABD'li siyasetçilerden 40'ı, Gülen grubunun vakıfları tarafından bağış ve seyahatle desteklenmiş. Paralel yapı, 22 kongre üyesine yaklaşık 300 bin dolar bağışta bulunmuş. Diğerlerini de 171 bin dolar harcayarak Türkiye'ye getirmiş. Bu propagandanın 'paralel diaspora'ya maliyeti ise 470 bin doları bulmuş. Buna göre, Henry Cuellar'a 90 bin, Al Green'e 64 bin, Robert Aderholt'e de 24 bin dolar bağış yapılmış. Sadece 4 kongre üyesinin Türkiye seyahatine toplam 68 bin 220 dolar harcanmış. Anadolu Ajansı'nın ortaya çıkardığı diğer bağış kıyakları şöyle:
nbsp;Matt Salmon: nbsp;Mektubun ana sponsorlarından Salmon, Arizona merkezli Kültürler Arası Diyalog Vakfı tarafından 11-19 Nisan 2014 tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Niğde, Şanlıurfa ve Kayseri'ye götürüldü. Bu seyahatin 12 bin 315 dolarlık maliyeti söz konusu vakıf tarafından karşılandı.
nbsp;Henry Cuellar: nbsp;Gülen grubundan en yüksek bağışı alan senatör Cuellar "Turquoise Council of Americans and Eurasians" tarafından 1-5 Ocak 2013 tarihlerinde İstanbul'a götürüldü. Bu seyahatin maliyeti ise 26 bin 145 dolar oldu. Kayıtlar, Cuellar'ın ofis elemanlarının da Türkiye'ye seyahate gönderildiğini gösteriyor.
nbsp;Danny Davis: nbsp;Kongre üyesi Davis, 27-30 Mayıs 2013'te "Turkish American Federation of Midwest"in sponsorluğunda İstanbul'a götürüldü. Onun için de 24 bin 85 dolar harcandı. Farklı zamanlarda, Davis'in ofis çalışanlarına da Türkiye seyahati düzenlendi.
nbsp;Mike Honda: nbsp;Kongre üyesi Honda'nın 20-28 Ağustos 2013'ü kapsayan İstanbul seyahatinin 5 bin 675 dolarlık masrafı, Gülen vakıflarınca karşılandı.
nbsp;Emanuel Cleaver: nbsp;Kerry'e yazılan nbsp; mektubun diğer ana sponsoru Emanuel Cleaver'in 4 ofis çalışanı birçok defa Türkiye'ye seyahat etti. Masrafları, Türk-Amerikan Orta Batı Federasyonu tarafından karşılandı.
DOSTLARI ERMENİSTAN?VE?İSRAİL
Diğer yandan, mektuba imza atan Kongre üyelerinden 19'unun ABD-Rum-Yunan dostluk grubuna, 13'ünün ABD-Ermeni dostluk grubuna, 6'sının ABD-İsrail?dostluk grubuna üye olması dikkat çekti. Ayrıca, mektupta imzası bulunan Jackie Speier, Barbara Lee, Steve Israel, Grace Napolitano, Scott Garrett, Anna Eshoo, Mike Honda, Zoe Lofgren, Chris Van Hollen, Alan Lowenthal ve Doug LaMalfa gibi isimlerin Kongre'de 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarıları destekleyenler arasında olduğu biliniyor. Bunun yanında, mektuptaki Kongre üyelerinin, daha çok Teksas, California, Ohio ve Illinois gibi "paralel yapı" bağlantılı okullar ve kuruluşların yoğunlukla çalıştığı yerlerden olduğu görülüyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...