Galatasaray kupada Torku Konya'yı kolay geçti

Galatasaray kupada Torku Konya'yı kolay geçti

SPOR Haberleri

Birbirinden klas gollerin atıldığı gecede Cimbom, Sneijder (2), Burak ve Olcan'ın golleriyle farka gitti

TT Arena'da gol ziyafeti vardı. Birbirinden klas, klasik tabiriyle 'jeneriklik goller' gözlerimizin pasını sildi. Aslan büyük bir iştahla girdi son 16 maçına. Torku Konya da oyunu çirkinleştirmedi. Hamza hoca 'as-yedek' karışımı kadrosuyla, kupayı ne kadar istediğini gözler önüne serdi Arena'da. İlk yarıda bir Sneijder vardı ki, futbol dersi verdi adeta. Orta alanın hızlı geçildiği, dikine-organize atakların sık geliştiği maçın bol gollü geçmesi de doğaldı tabi ki. Burak on sekiz dışından Felguerias'ı avladığında henüz 10. dakikaydı. 6 dakika sonra Sneijder'in yaklaşık 25 metreden bazukasında meşin yuvarlak havada kaç kere falso aldı sayamadık doğrusu: 2-0. Sonrasında Marica on sekiz yarda çaprazından frikiği tam 90'a astı: 2-1. nbsp;
Wesley fişi çekti
Vızır vızır gerçekleşen ataklar sayılacak gibi değildi. Usain Bolt'u kıskandıracak hızda koşturan Aslan'ın orta bloğu Torku Konya'yı dağıttı. 34'te böyle gelişen süratli bir atakta topla buluşan Sneijder köşeye zeka ürünü bir vuruşla bıraktı topu: 3-1. 45+1'deki Burak'ın asistinde Olcan kafasını öyle bir çalıştırdı ki; belki de kariyerinde daha önce böyle bir estetiğe imza atmamıştır: 4-1. G.Saray ikinci yarıda vites düşürdü. Doğru olan da buydu. Skor süperdi, yorulmanın-yıpranmanın gereği yoktu. Pozisyon zenginliği de düştü haliyle. 60'ta Wesley yokladı kaleyi; Felguerias iyi yer tutmuştu. Aykut hoca, 'çıkmayan candan umut kesilmez' hesabı üç oyuncuyla müdahale etti oyuna ama iş işten geçmişti. Son bölümde Torje'nin vuruşu üst direkten döndü. Kalan dakikalar antrenman havasında, karşılıklı atak denemeleriyle tükendi gitti. G.Saray kupada çeyrek finale rahat yükseldi.
ÖMER ÇETİN ENGİN


Hamzaoğlu farklı Konyaspor zaferini yorumladı: nbsp;Coşkulu oynadık
"Net bir skorla sahadan ayrıldık. Kupaya çok önem veriyoruz"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Torku Konyaspor'u 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldikleri Ziraat Türkiye Kupası'nı önemsediklerini söyledi. Hamzaoğlu, "Net bir skorla, coşkulu bir oyunla kazandığımız için mutluyuz. Kupaya gerçekten önem veriyoruz ve kazanmayı amaçlıyoruz. Torku Konyaspor iyi bir rakip. Böyle bir oyunla kazandıkları için oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu. Eskişehirspor maçını kazanmalarına rağmen futbollarının eleştirildiğini aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, "Beklediğimizin altında oynadığımız için kötü diyoruz ama Bursaspor maçında da çok kötü oynamamıştık. İnşallah bundan sonraki maçlarda hem iyi oyun oynayarak hem de iyi sonuçlar alarak devam edeceğiz" şeklinde görüş belirtti.



Burak Yılmaz golle döndü
Devre arası hazırlık kampında yaşadığı sakatlığın ardından, ligin 17. haftasındaki Çaykur Rizespor maçının 77. dakikasında oyuna dahil olan, ağrılarının tekrar etmesi üzerine 3 dakika sonra çıkmak zorunda kalan Burak, formasından uzak kaldığı 4 maçın ardından yeniden sahadaydı. Sarı-kırmızılı oyuncu Konya filelerini sarsarak dönüşünü golle süslemiş oldu.
Yasaman: Çifte kupa bekliyoruz
Galatasaray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Ziraat Türkiye Kupası'nda favori olduklarını dile getirerek, "Fenerbahçe ile biz kaldık sayılır. Bu sene çifte şampiyonluk bekliyoruz" dedi. Yasaman, "Sneijder mükemmel oynadı. Topu aldığı zaman ayağına yapışıyor. Yıldız ve dünya çapında bir futbolcu" ifadelerini kullandı.
Yasin: Sezonun en güzel golleri!
Yasin Öztekin, Konya maçı sonrası iddialı konuştu. Sarı-kırmızılı oyuncu, "Kupayı almak istiyoruz. Çok güzel goller attık. Sezonun en iyi golleriydi belki de" dedi. Yasin, "İyi oynayıp çok iyi mücadele ettik takım olarak. Kocaman bir aileyiz. İnşallah bu iyi birliktelik devam eder" şeklinde konuştu.


Melo-Sneijder şakalaştı
Hafta içinde Melo ile Sneijder'in Eskişehirspor maçı sonrasında soyunma odasında kavga ettiğine dair iddialar ortaya atılmıştı. Maç öncesinde Melo ve Sneijder yan yana gelerek, son derece samimi bir şekilde şakalaştı ve ısınma hareketlerini tamamladı. Melo, Sneijder'in golü sonrasında yıldız oyuncunun kulağını ısırdı.














UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...