Esad yine katliam yaptı!

/ Kaynak: AA
Esad yine katliam yaptı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Suriye'nin Doğu Guta bölgesindeki Duma kentinde Esed güçleri katliam yaptı. 28'i kadın, 29'u çocuk 178 kişi hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre, 2 yıldır kuşatma altında olan Şam'ın Doğu Guta bölgesinde, rejim güçlerinin 5 gün boyunca düzenlediği saldırılarda 178 kişi öldü, 370'den fazla kişi de yaralandı.
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR) tarafından hazırlanan rapora göre, rejim güçlerinin 5-9 Şubat tarihleri arasında başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği saldırılarda 143'ü sivil, 35'i silahlı muhalif 178 kişi hayatını kaybetti.
Saldırılarda ölenlerin 28'inin kadın 29'unun çocuk olduğu vurgulanan raporda, "Hayatını kaybedenlerin yüzde 32'si kadın ve çocuklardan oluşuyor. Rakamlar, rejimin sivilleri hedef aldığını açık şekilde gözler önüne seriyor" ifadeleri kullanıldı.
Raporda, yaralananların yüzde 36'sının da kadın ve çocuk olduğuna işaret edilerek, 5 günde 60'ı çocuk 75'i kadın en az 370 kişinin yaralandığı kaydedildi.
DOĞU GUTA'DA KİMYASAL KATLİAM YAPMIŞTI
Suriye'nin en dramatik bölgelerinden olan Doğu Guta sürekli bombardıman altında tutuluyor. Halk, bomba sesine alışmış durumda. Doğu Guta, 2013 yılının Ağustos ayında Esed güçlerinin kimyasal bombardımanına mazur kalmış, saldırıda 1300'den fazla sivil acı bir şekilde can vermişti.

KAN DONDURAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ


##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...