Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katılım Emeklilik çıtayı yükseltti! 2015 hedefi 6 milyon katılımcı

Katılım Emeklilik çıtayı yükseltti! 2015 hedefi 6 milyon katılımcı

Ekonomi Haberleri

Faizsiz bankacılığın iki güçlü ismi Albaraka Türk ve Kuveyt Türk'ten doğan Katılım Emeklilik, 2014 yıl sonu hedeflerini tutturdu.

Katılım Emekliliğin 2014 hedefleri tuttu! Sıra 2015 ve 2018 hedeflerinde... Faizsiz bankacılığın iki güçlü ismi, Albaraka Türk ve Kuveyt Türk'ün güç birliğinden doğan Katılım Emeklilik, resmi lansmanını gerçekleştirdiği 2014 yılının Eylül ayından yıl sonuna kadar geçen sürede hedeflerini tutturdu. nbsp; Katılım Emeklilik'in fon birikimi Şubat ayı itibariyle 60 milyon TL'yi, sözleşme sayısı 36 bini aştı. Sektöre girdiği 2014 yılında yakaladığı ivme ile dikkatleri üzerine çeken Katılım Emeklilik, 5 milyonu aşan katılımcı sayısı ile bireysel emeklilik (BES) şirketleri arasında farkını ortaya koydu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2014'te faizsiz bireysel emeklilik satışlarında hızlı bir yükseliş oldu. Geçen yıl, 5 milyonuncu katılımcıya ulaşılan bireysel emeklilik sektöründe, devlet katkısında faizsiz fonları tercih eden müşteri sayısı 315 bine geldi. 'Faiz hassasiyeti olan kesimlere güçlü bir alternatif olma' hedefiyle sektöre giren Katılım Emeklilik'in rakamları da bu ilgiyi ortaya koydu. Genel Müdürlük, 2015 Şubat rakamlarına göre BES'te ulaştıkları sözleşme sayısının 36 bini aştığını açıkladı. Katılım Emeklilik'in fon tutarı ise 60 milyon TL'yi buldu. Kredi Hayat tarafında da 10 binin üzerinde bireysel müşteriye ulaşan Katılım Emeklilik, bu alanda da başarısını kanıtladı.

2015 hedefi 100 bin yeni katılımcı ve fon büyüklüğünde 200 milyon TL'yi aşmak
Katılım Emeklilik'in 2015 hedefi, 100 bin yeni katılımcıya ve 200 milyon TL'yi aşan fon büyüklüğüne ulaşmak. 2018'de ise katılımcıların yüzde 15'inin faizsiz fonları tercih edeceği ve sayının 1.5 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Sektör, BES'te devam eden yüzde 25'lik devlet katkısı ile 2015'te katılımcı sayısının 6 milyonu aşmasını bekliyor. Katılım Emeklilik'in hedefi 5 yılda 1 milyar TL fon tutarını aşmak.

İlk faizsiz hayat sigortasını Katılım Emeklilik sundu
Hayat sigortası alanında bir ilke imza atarak, tüketiciye faizsiz hayat sigortası seçeneğini ilk kez sunan Katılım Emeklilik'in bu alanda ulaştığı müşteri sayısı 10 bini aştı. Lisansını 9 Mayıs 2014'te alan Katılım Emeklilik, faizsiz sigortacılık prensiplerine uygun, katılım esaslı ilk kredi hayat sigortası poliçesini 2 Haziran 2014'te üretti. Faizsiz hayat sigortası, Türkiye'de ilk kez Katılım Emeklilik'in 10 Eylül 2014 tarihindeki lansmanıyla tüketicilere sunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...