Paris olimpiyat için kolları sıvadı!

/ Kaynak: DHA
Paris olimpiyat için kolları sıvadı!

DÜNYA Haberleri  / DHA

2024 Yaz Olimpiyatlarına aday olan Paris aradan 100 yıl sonra tekrar olimpiyatlara ev sahipliği yapmak için kolları sıvadı.

Paris ilk 1904 ve ikinci kez1924 yılında olimpiyatlara ev sahipliği yapmıştı. İktidarda olan Sosyalist Parti (PS) Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo yaz olimpiyatlarına olan çekingenliğini üzerinden attı. Sosyalist Parti ve muhalefet partisi Halk Hareketi İçin Birlik Partisi (UMP) üyeleri başkent Paris'e olimpiyatların yeniden kazanması için her alanda daha çok birlikte lobi çalışması yapmalıyız diye kolları sıvadılar. Avrupa kıtasından İstanbul'un aday olduğu kentler içinde Roma, Amsterdam, Madrid, St. Petersburg, Kiev, Kopenhag, Malmö bulunuyor. Paris 1992, 2008 ve en son 2012 olimpiyat adaylığını kaybeden kent olmuştu. Olimpiyat Komitesi hangi kentin olimpiyatlara ev sahipliği yapacağını 2017 yılında açıklayacak. İki yıl içinde adaylık maratonunda yarışı kazanmak isteyen Paris tekrar hayal kırıklığı yaşmak istemiyor. Olimpiyatların maliyeti Paris'e 6,1 milyar Euro'ya çıkması tahmin ediliyor. Yaklaşık 4,5 milyar Euro'nun bilet ve diğer satışlardan finanse edilmesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...