Sevgililer gününde hediye alacaklar dikkat!

Sevgililer gününde hediye alacaklar dikkat!

Ekonomi Haberleri

Kuyumcu Karagöz 'Özel günleri fırsat bilenler özellikle bugünlerde ortaya çıkıyorlar. Altın renginde gümüş satıyorlar. Altının ayarlarıyla oynuyorlar'

Birleşmiş Markalar Derneğine (BMD) göre geçmiş yıllar dikkate alındığında 14 Şubat Sevgililer Günü'nün, ekonomide yaklaşık 2 milyar liralık bir hareketlenme oluşturması bekleniyor. Tüm yıl içinde en çok satış yapılan özel günlerin başında gelen Sevgililer Günü, pırlanta ve altın takı, akıllı telefon, çikolata ve çiçek gibi hediyelerin en çok satıldığı günlerden biri. Ancak bu günde hediye alacakları büyük tehlikeler de bekliyor. Özel günleri fırsat bilenler sosyal medya üzerinden yaptıkları satışlarla eşine ve sevdiğine hediye almak isteyenleri ağına düşürüyor. Bahçelievler'de kuyumculuk yapan Mustafa Karagöz, özellikle mücevher ve altın gibi pahalı hediye alacakların sahte ürünlere karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi. Karagöz, "Özel günleri fırsat bilenler özellikle bugünlerde ortaya çıkıyorlar. Altın renginde gümüş satıyorlar. Altının ayarlarıyla oynuyorlar. Kırık tektaş yüzüklerle tüketiciyi kandırıyorlar. Bunu yaparken de sosyal medyayı kullanıyorlar. Orada reklam verip 100 liraya tektaş satıyorlar. Oysa gerçek tektaş yüzüklerin değeri 500 liradan başlıyor 5 bin liraya kadar çıkıyor" diye konuştu. Kuyumcu olarak kendilerinin bile gerçeği sahtesinden ayırmakta zorlandıklarını anlatan Karagöz, "Tüketiciler aldanmak istemiyorsa markalı ürünleri tercih etmeli" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...