Adaylık kazası yaşayan AK Partili Doğan'a müjde

/ Kaynak: DHA
Adaylık kazası yaşayan AK Partili Doğan'a müjde

Politika Haberleri  / DHA

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğinden vekil adaylığı için istifa eden, ancak aynı gün vazgeçen AK Parti'li Bilal Doğan'ın meclis üyeliği düşmedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğinden milletvekili adayı olmak için 10 Şubat'ta istifa eden, ancak aynı gün mesai saati sonrası vazgeçen Ak Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'ın meclis üyeliği düşmedi. Konak Belediyesi'nin Doğan'ın meclis üyeliğinin devam ettiği kararı üzerine, İlçe Seçim Kurulu Büyükşehir Belediye Meclisi için yedek üye göndermeye gerek olmadığına karar verdi.

Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'ın üç gündür yaşadığı gerginlik ve belirsizlik sona erdi. Milletvekili adayı olmak için 10 Şubat günü Konak ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliklerinden istifa eden, ancak Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican'ın telefonla Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun "İstifa etmesin" sözünü iletmesi üzerine istifasını geri almak isteyen Bilal Doğan, mesai saatinin sona ermesi nedeniyle zor durumda kaldı.

SEÇİM KURULU: KARAR BELEDİYENİN

Başvurularını yapan Doğan, belediye ve ilçe seçim kurulu kararlarını beklemeye başladı. Konak ve Büyükşehir Belediyesi, Doğan'ın istifasını ve geri alma başvurusu tutanağını Konak İlçe Seçim Kurulu'na gönderdi. Konak İlçe Seçim Kurulu, istifayla ilgili kararın bir idari işlem olduğunu belirterek kendisinin bunla ilgili karar verme yetkisi olmadığını Konak Belediyesi'ne yazdı.

Bunun üzerine 12 Şubat Perşembe günü akşam saatlerinde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve bürokratları yaptıkları değerlendirme sonucunda Bilal Doğan'ın istifa dilekçesine herhangi bir işlem yapılmadığı ve 1 saat içinde geri almak için başvuru yaptığı gerekçesiyle meclis üyeliğinin devamına karar verdi. Bunu da İlçe Seçim Kurulu'na bildirdi.

Konak Belediyesi, bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Doğan'ın Konak Belediye Meclisi üyeliğinin devam ettiğini, dolayısıyla da Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliğinin devam ettiği yönünde yazı gönderdi. İlçe Seçim Kurulu da Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği yazıda Konak Belediyesi'nin kararına atıfta bulunarak, Doğan'ın meclis üyeliğinin devam ettiği, bu nedenle yedek üyenin gönderilmesine gerek olmadığını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 11 Şubat Çarşamba günü toplantısında istifa kararı okunan Bilal Doğan, bugün üyeliğine yeniden kavuştu.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...