Erdoğan'ın uçağından sürpriz Houston molası

Erdoğan'ın uçağından sürpriz Houston molası

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı rota değiştirerek Houston'a iniş yaptı. Erdoğan, Houston'da Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile görüştü

Latin Amerika seyahatine çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meksika gezisini planlanandan bir gün önce bitirdi. Erdoğan ikinci sürprizi ise menzili yetmesine rağmen uçağı yakıt ikmali için Houston'a indirterek yaptı. Meksika dönüşü direkt Türkiye'ye dönmesi beklenen Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, yerel saatle 01.00'da (TSİ 09.00) yakıt ikmali için ABD'nin Houston kentine iniş yaptı.

BÜYÜKELÇİ KILIÇ'LA ÜÇ SAAT GÖRÜŞTÜ
Erdoğan, burada Perşembe akşamı apar topar Washington'dan ayrılıp Houston'a geçen Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile bir araya geldi.

Houston'daki George Bush Uluslararası Havalimanı'nda yaklaşık üç saat kalan uçak daha sonra TSİ 12.00'da Türkiye'ye doğru havalandı.

SON ANDA FİKİR DEĞİŞTİRMİŞ OLABİLİR
Diplomatik kaynaklar, yaşanan program değişikliğinin Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde de sık sık rastlanan türden bir değişiklik olduğunu belirtti. Bir kaynak, Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde de son anda fikir değiştirebildiğini ve "Hadi gidiyoruz" diyerek Türkiye'ye erken dönüş yaptığını aktardı.

TEKNİK SEBEPLE DEDİLER AMA
Üst düzey bir Türk yetkili ise Erdoğan'ın neden Meksiko'dan direkt Ankara'ya dönmeyip önce Houston'a uğradığı sorusuna, "teknik sebeplerden yakıt ikmali nedeniyle önce Houston'a geçtiği" şeklinde yanıt verdi.

NORMALDE MENZİLİ YETİYORDU
Ancak Cumhurbaşkanlığı için geçen sene satın alınan Airbus 330-200 tipi TC-TUR uçağının, ekstra yakıt tanklarıyla 15 bin 400 kilometre uçabildiği açıklanmıştı. Bu durumda Erdoğan'ın 11 bin 860 km olan Meksiko-Ankara uçuşunu gerçekleştirmek için teknik açıdan Houston'a geçmesi gerekmiyordu. Zira Houston-Ankara arası mesafe de 10 bin 744 km.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...