Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

New York borsasından rekor kapanış

/ Kaynak: AA
New York borsasından rekor kapanış

Ekonomi Haberleri  / AA

Standard Poor's 500 endeksi yüzde 0,41 artışla 2.096,99 puana ulaşarak, tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapandı

New York borsası, haftanın son gününü Ukrayna ve Yunanistan'da sağlanan olumlu gelişmelerle artan petrol fiyatları ve Almanya ekonomisinin beklentinin üstünde büyümesiyle yükselişle tamamlarken, Standard amp; Poor's 500 endeksi rekor kırdı.
Standard amp; Poor's 500 endeksi 8,51 puan (yüzde 0,41) artışla 2.096,99 puana ulaşarak, tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapandı. Dow Jones endeksi 6,97 puan (yüzde 0,26) değer kazanarak 18.019,35 puana çıkarken, Nasdaq Teknoloji endeksi 36,23 puan (yüzde 0,75) kazançla 4.893,84 puana yükseldi.
Bu sonuçla, haftayı da yükselişle tamamlayan endekslerde Almanya'dan gelen büyüme verisi ve artan petrol fiyatları etkili oldu. Bugün açıklanan verilere göre, Almanya dördüncü çeyrekte yüzde 0,7 büyüyerek yüzde 0,3 seviyesindeki büyüme beklentileri geride bıraktı. Öte yandan, geçen Hazirandan bu yana ciddi değer kaybına uğrayan brent tipi ham petrolün fiyatı bu yıl ilk kez varil başına 60 doların üzerine çıktı.
Fiyatlardaki artışın devam edeceği beklentileriyle tırmanışa geçen enerji hisselerine dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Royal Dutch Shell, Chevron ve Exxon Mobil'in hisseleri öncülük etti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...