Darbe planlayan eski general tutuklandı

/ Kaynak: AA
Darbe planlayan eski general tutuklandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Venezuela'da eski bir general darbe planladığı gerekçesiyle tutuklandı

Venezuela'da emekli bir hava kuvvetleri generali, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu darbeyle devirmeye çalıştığı gerekçesiyle tutuklandı. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, boşa çıkarılan planın "devlet başkanlığı sarayına saldırmak" olduğunu söyledi.

Venezuela Parlamento Başkanı Diosdado Cabello, bir televizyon programında, darbe planı yapan generalin, 11 askeri görevli, 2 muhalefet üyesi ve 1 iş adamıyla birlikte hareket ettiğini açıkladı. Cabello, darbe planı yaptığı tespit edilen generalin ve yanındakilerin tutuklandığını belirtti.

Cabello, darbe planıyla ilgisi bulunanlardan ele geçirildiğini belirttiği silah fotoğraflarını göstererek, darbe planı yapanların savunma bakanlığı ve devlet destekli haber kanalı Telesur'u bombalamayı da planladığını öne sürdü.

Muhalefin sözcüsü Jesus Torrealba ise iddiaları yalanlayarak, hükümetin ülkenin kötüye giden durumunu gizlemek için bu gibi şeyleri uydurduğunu söyledi.

Devlet Başkanı Maduro, Haziran 2013'te göreve gelmesinden bugüne kadar, kendisine karşı çok sayıda suikast ve darbe girişiminde bulunulduğunu iddia etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...