Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bağışladıkları organlarıyla hayat oldular

Bağışladıkları organlarıyla hayat oldular

SAĞLIK Haberleri

Herkes sevdiklerini en mutlu edecek hediyeyi bulmaya çalışırken, bazıları da bir insanın diğerine sunabileceği en değerli "hediyeyi" verdi..

Sevdiklerinden aldıkları organlarla hayata tutunanların ağzından çıkan ortak cümle, "İkinci hayat bize verilen en değerli hediye" oldu… nbsp;


İzmir'de bir çocuk annesi 45 yaşındaki Figen Karavaş, bir yıl önce eski milli atlet olan eşi Salih Karavaş'a karaciğerinden parça vererek yeni bir hayatın kapılarını açarken, evlilikleri boyunca özel olarak kutlamadıkları 14 Şubat Sevgililer Günü, çift için ilk kez anlam kazandı. Karavaş çifti, ikinci hayatlarında ilk doğum günlerini oğulları Ulus, doktorları ve hemşireleriyle kutlarken, Figen Karavaş, "14 Şubat Sevgililer Günü, hayatımızın dönüm noktası oldu. Eskiden özel kutladığımız bir gün olmayan Sevgililer Gününün şimdi hakkını veriyoruz. Çünkü çok zor bir 15 yılın sonunda biz böyle bir güzelliğe kavuştuk" diye konuştu.
Bağışladıkları organlarıyla hayat oldular

Figen ve Salih Karavaş çifti naklin yıl dönümünü oğulları Ulus'la pasta keserek kutladı.
Bağışladıkları organlarıyla hayat oldular

NAKİLLE GELEN AŞK
Böbreğini verdi nbsp;kalbini çaldı

Amerikalılar bugünlerde böbrek nakli sonucu doğan ilginç bir aşkı konuşuyor. 25 yaşındaki Ashley McIntyre adlı genç kadının, bir radyo programında dinlediği 25 yaşındaki diyaliz hastasına böbreğini vermesi nişanla sonuçlandı. Hiç tanımadığı Danny Robinson'ın uzun süredir böbrek beklediğini ve acil nakile ihtiyacı olduğunu radyodan duyan Asley, gönüllü verici oldu. Yapılan incelemelerde böbreğin mükemmel şekilde uyduğu tesbit edildi ve nakil yapıldı. Kentucky'de yaşayan çiftin hastanede başlayan aşkları hastane sonrasında da devam etti. Nişanlanan çift yakında düğün yaparak birlikteliklerini tamamlamayı planlıyor.

Bağışladıkları organlarıyla hayat oldular

DİYALİZDEN KURTARDI
29 yıllık eşten VEFA ÖRNEĞİ
Antalya'da 3 yıldır kronik böbrek yetmezliğiyle mücadele eden İdris Uysal'ın imdadına, 29 yıllık eşi Ümmühan Uysal yetişti. Eşinin böbreğiyle yaşama tutunan İdris Uysal, "3 yıldır nbsp;diyalize giriyordum. Eşim bana böbreğini vererek, hayata bağladı. 12 Şubat doğum günüm. Aynı zamanda 14 Şubat Sevgililer Günü, ikisini birden kutluyoruz. Eşim bana en değerli hediyeyi yani sağlığımı verdi" dedi.
Bağışladıkları organlarıyla hayat oldular

ANNE?VE?EŞ?VERİCİ?OLDU
Çapraz nakille hayata bağlandılar
İzmir'de, kronik böbrek yetmezliği çeken 2 hasta, canlı vericilerin organ değiş-tokuşuyla nakil olup yepyeni bir hayata başladı. 5 yıldır böbrek hastası olan İzmir'de reklam ajansı sahibi Serhat Salha'ya annesi böbrek vermek istedi ancak böbreği oğluna uymadı. Diğer taraftan, Balıkesir'de emlakçılık yapan 2 çocuk babası, 60 yaşındaki Ali Yavaş 22 yıldır diyalize giriyordu. Sonunda sağ böbreği iflas etti. Yavaş'a böbreğini vermek isteyen eşinin kan grubu uymadığı için, Ali Yavaş eşinden böbrek alamadı. Sevindirici haber, çapraz nakil bankası oluşturan İzmir Kent Hastanesi'nden geldi. Başvuranlar arasında yapılan taramada Ali Yavaş'a, Serhat Salha'nın annesi Şükran Salha'nın, Serhat Salha'ya da Ali Yavaş'ın eşi Hatice Yavaş'ın böbreğinin uygun olduğu saptandı. Çapraz nakille iki ailenin çaresizliği son buldu.
HAZIRLAYAN: ZİYNETİ KOCABIYIK






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...