BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ünlü isimlerin yemek yazıları

Ünlü isimlerin yemek yazıları

Yayın dünyamız bugüne kadar birçok dergiyle tanıştı ama “Yemek ve Kültür” isimli bir dergiyle ilk defa... Turgut Çeviker’in yayın yönetmenliğinde yayınına başlayan üç aylık “Yemek ve Kültür” dergisinin ilk sayısı çıktı.



Yayın dünyamız bugüne kadar birçok dergiyle tanıştı ama “Yemek ve Kültür” isimli bir dergiyle ilk defa... Turgut Çeviker’in yayın yönetmenliğinde yayınına başlayan üç aylık “Yemek ve Kültür” dergisinin ilk sayısı çıktı. Dergi, hedef kitle olarak, sanat, kültür, edebiyat, bilim dünyasını; genel olarak ‘aydın’ okurları hedefliyor. Fakat yeme-içme dünyasına da uzak durmuyor. İlk sayının yazarları arasında Ferit Edgü (Sanatlardan Biri Olarak Yemek Sanatı), İlber Ortaylı (Osmanlı Mutfağı- Türk Mutfağı), Toktamış Ateş (Mutfak Kültürü), Musa Dağdeviren (Unutulmuş Halk Sofrasından Yedi Tarif), Francesca Rigotti (Mutfak Sanatı Aklının Küçük Eleştirisi), Charles Perr, (Çorba: Dilbilim, Kimya ve Yemek Pişirme Konularına İlişkin Bir İnceleme), Refik Halid Karay (Yemek Yazıları) ve daha birçok isim dikkat çekiyor. Ferit Öngören, Istvan Orosz, Muhammet Şengöz, Wolfgang Nieblich çizgileri; Necdet Kaygın yemek fotoğrafları, Sevinç Altınçekiç, Nazlı Pişkin ve Özcan Kabakçıoğlu da tercümeleriyle “Yemek ve Kültür”ün ilk sayısına katkıda bulunuyor. (Çiya Yayınları, 0 216 346 98 61)
Kapat
KAPAT